Stalne mušterije SVE MANJE dolaze u Trebinje: Gužve na granici prema moru ZADAJU GLAVOBOLJE trgovcima i taksistima

Gužve na graničnim prelazima prema moru i višečasovna čekanja osetili su i trebinjski prodavci na pijacama, kojima je ovog leta sve manje kupaca iz Dubrovnika.

Stalne mušterije zbog kilometarskih kolona na graničnom prelazu Brgatovih vrelih julskih dana sve manje dolaze u Trebinje, gde je nezaobilazna bila pijaca.

 – Opao je broj kupaca iz Dubrovnika. Moj stalni mušterija iz susedstva mi je još u junu rekao da ne može čekati na granici skoro dva sata da bi došao na pijacu.  Naši proizvodi im se sviđaju i cene su im prihvatljive, ali odustaju zbog čekanja na granici – rekla je „EuroBlicu“ jedna od prodavaca na trebinjskoj pijaci.

U turističkoj sezoni, kada je najviše posla, prebukirani granični prelazi prema dubrovačkom i crnogorskom primorju dodatno znoje i trebinjske taksiste.

– Turu prema crnogorskom primorju i nazad vozio sam čak 11 sati, a od toga najviše stajao na granici- kaže jedan od trebinjskih taksista.

Na graničnom prelazu Brgatprema Dubrovniku vikendom se čeka i po četiri sata, a ovog leta su evidentirane i gužve nado ove sezone manje popularnom graničnom prelazu u Čepikućama, gde se krozPopovo polje stiže do Slanog, najbliže morske destinacije.

– Prvi put sam krenuo ovim putem, jer su mi u Trebinju rekli da su tamo manje gužve. Vozač koji je bio ispred mene u koloni na granici rekao mi je da je njegovo auto dvestoto u koloni, a moje 201. Okrenuo sam se i nazad – priča Banjalučanin koji je rashlađenje od visokih temperatura pronašao na obalama Trebišnjice.

Foto: D. Čolović / RAS Srbija

Gužve na granici su najveće vikendom, kada automobili spoje granične prelaze BiH i Hrvatske i Crne Gore, prema Herceg Novom i Dubrovniku.

Manje gužve su na graničnom prelazu Klobuk i Ilino Brdo u CrnogGori, kuda se iz Trebinja do Risna stiže za otprilike sat vremena.

Auto moto savez Crne Gore je obavestio vozače da se zbog rekonstrukcije magistralnog puta IlinoBrdo –Vilusi u CrnojGori saobracaj do 1. avgusta odvija samo jednom kolovoznom trakom.

Na delu deonice uz granični prelaz je sklonjen asfalt pa su prašina i makadam neizbežni.

 

Izvor: Dubravka Čolović/Blic.rs

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.