Petropavlov manastir proslavio krsnu slavu

Petropavlov manastir u Petrovom polju danas proslavlja krsnu slavu. U prisustvu brojnih vjernika iz Hercegovine i Srbije, svetu arhijerejsku liturgiju služili su episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije i umirovljeni vladika Atanasije sa sveštenstvom i monaštvom.

Vladika Grigorije je istakao da je praznik Svetih apostola Petra i Pavla velika slava za svaki grad, kraj i zemlju, jer su sveti apostoli Petar i Pavle cijelom svijetu objavili istinu o onome što su vidjeli, čuli i doživjeli.

“Vidjeli su samoga Gospoda Isusa Hrista koji je radi nas postao jedan od nas – postao brat naš i prijatelj, pokazao nam se i otkrio kao Bog, kao spasitelj”, rekao je vladika Grigorije obraćajući se vjernicima.

On je izrazio zahvalnost što su u Petropavlovom manastiru divne sestre koje se svakog dana mole Bogu za sve ljude koji često nemaju vremena za to i često zaborave Boga.

Vladika Grigorije je naglasio da je zato svaki manastir veliki blagoslov za kraj u kome se nalazi i za narod, kao što i sela oko Petropavlovog manastira nose u sebi duh apostola Petra i Pavla, kao i duh ljubavi, mira i dobrote.

“Zato je sav kraj oko Trebinja nadahnut Bogom, svecima, mučeničkom krvlju, nadahnut i osvećen duhom Božijim”, rekao je vladika Grigorije.

Izvor: RT

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.