Izabrano najmlađe i najslađe predsjedništvo (FOTO)

Na „Konferenciji beba“ koja je sinoć održana na Trgu slobode za najmlađu bebu proglašena je Teodora Popovac, i pored toga što je najmlađa beba, ona je ujedno i beba sa najviše braće i sestara. Ove godine, umjesto tri člana, predsjedništvo beba će imati dva člana. Najstarija beba je Teona Kašiković koja danas proslavlja prvi rođendan.

Marina Popovac, majka kaže da Teodora ima 25 dana i sedmo je dijete u porodici. Ima dvije djevojčice i pet sinova, a najstarije dijete ima devet godina.

 „Sviđa nam se ova manifestacija, svake godine se prijavljujemo. Malo je teško, ali dobro ja sam kući sa djecom, a muž radi. Majke neka rađaju. Djeca su bogatstvo“, istakla je ona.

Leutar.net Izabrano najmlađe i najslađe predsjedništvo (FOTO)
Teodora Popovac, najmlađa beba i ujedno i beba sa najviše braće i sestara

Otvarajući ovu manifestaciju, zamjenik gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić istakao je da je ovo najljepša i najznačajnija manifestacija u Trebinju, te da na ovaj način Grad Trebinje pruža podršku roditeljstvu.

„Imajući u vidu značaj nataliteta, Grad Trebinje je donio odluku o raspodjeli novčanih sredstava za sufinansiranje troškova vantjelesne oplodnje, s ciljem da što veći broj bračnih parova uključimo u postupak vantjelesne oplodnje. Donijeli smo novu odluku o novčanoj naknadi za novorođenu djecu, uvažavajući socijalni status porodice. Primjena počinje od 1. jula ove godine čiji je iznos i do 1.000 KM. Donesena je odluka o davanju naknada nezaposlenim majkama porodiljama za treće, četvrto i svako naredno dijete u narednih 12 mjeseci“, pojasnio je Ćurić.

Leutar.net Izabrano najmlađe i najslađe predsjedništvo (FOTO)
Najstarija beba je Teona Kašiković koja danas proslavlja prvi rođendan

U zabavnom dijelu programa nastupili su učesnici ovogodišnjeg festivala „Zvon zvonke pjesme“: Viktor Joksimović, Sofija Brborić, Milica Rajković, Sara Tomić i Anja Đurić i plesni klub „Maris“.

RT

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.