Grad Trebinje stipendira 80 studenata

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović danas je potpisao ugovore o stipendiranju 80 redovnih studenata za 2017. godinu. Iznos stipendija, koje se isplaćuju za devet mjeseci, od ove godine veći je nego prethodnih i kreće se od 100 do 200 KM, u zavisnosti od socijalnog statusa porodice.

Prema Petrovićevim riječima, socijalni status porodica studenata, bio je i jedan od kriterijuma za dodjelu stipendija, odnosno, prihod po članu domaćinstva.

„Uspjeli smo da dođemo do studenata koji imaju niži prosjek ocjena, pa oni koji imaju niži prosjek, a lošu materijalnu situaciju ove godine su dobli stipendiju. Cilj nam je da napravimo kriterijume koji će vrednovati materijalni status porodice“, istakao je Petrović.

On je kazao da je cilj Gradske uprave da od naredne godine iznos mjesečnih stipendija bude do 400 KM, kako bi porodice sa tim novcem znale da im dijete može školovati na nekom od fakulteta koji odabere.

Petrović je najavio da će Gradska uparava u narednim godinama stvoriti uslove da svaki svršeni diplomac dobije ponudu da u Gradu Treebinju odradi pripravnički ili volonterski staž.

Leutar.net Grad Trebinje stipendira 80 studenata

Ugovor o stipendiji danas je potpisao i Milan Rogan, apsolvent na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu. Milan ima prosjek ocjena 9.55 i kaže da je na ovaj način gradska administracija pokazala da vode računa o dobrim studentima i budućnosti ovog grada.

„Zahvaljujem gradonačelniku i Gradskoj upravi što su na ovaj način podijelili stipendije, jer ima mnogo studenata koji, zbog finansjskih problema ne mogu da ostvare značajnije rezultate“, kaže Rogan.

Leutar.net Grad Trebinje stipendira 80 studenata

RT

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.