Otvoren Dijalizni centar u Trebinju

TREBINJE – Ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske Dragan Bogdanić i Luka Petrović, gradonačelnik Trebinja danas su trebinjskoj bolnici svečano otvorili Dijalizni centar, vrijedan oko 500.000 KM. Sredstva je obezbijedila Bolnica Trebinje, uz podršku resornog ministarstva, a centar će biti na usluzi svim pacijentima iz hercegovačke regije i turistima.

„Ovaj dijalizni centar će poboljšati usluge hemodijalize, ne samo za stanovnike Trebinja i istočne Hercegovine, nego i turistima koji ljetuju u gradu, a imaju potrebu za dijalizom“, istakao je direktor bolnice Vaso Mijanović.

On je dodao da su do sada pacijenti zbog nedostatka mjesta u trebinjskoj bolnici, putovali na liječenje u Foču, Mostar i Sarajevo, ali da sada za tim više neće biti potrebe.

„Ne samo da smo investicijom dobili novi Dijalizni centar i poboljšali kvalitet usluga, već smo povećali broj dijaliznih mjesta. Imali smo kapacitet od 28 pacijenata, a sada će dijalizu dnevno moći da odradi njih 48“, pojasnio je Mijanović.

I gradonačelnik Luka Petrović saglasan je da će ulaganjem u Bolnicu Trebinje biti podignut kvalitet usluga.

„Zadovoljstvo je da zajedničkim snagama možemo mnogo uraditi. Nakon ovih radova Bolnica Trebinje će sigurno biti najopremljenija i najsposobnija u pružanju zdravstvenih usluga, a na zadovoljstvo svih građana Trebinja i istočne Hercegovine“, rekao je Petrović.

„Trebinje ima svoju posebnost i u izgradnju Dijaliznog centra išli smo sa nešto većim kapacitetom od potrebnog broja, jer je ovo turistički grad i očekujemo da će se ovdje liječiti i gosti koji borave u Trebinju“, rekao je Dragan Bogdanić, ministar zdravlja i socijalne zaštite u vladi RS.

„Ovo je način da zdravstvenu zaštitu činimo kvalitetnijom i dostupnijom, a sa ciljem da dođemo do svakog pacijenta“, rekao je Bogdanić.

Bolnica Trebinje je od 1. juna u projektu energetske efikasnosti u vrijednosti 1.300.000 KM. Projekat se provodi u dvije faze – u prvoj će biti renoviran krov, fasada i urađena zamjena otvora. Druga faza ovog projekta odnosi se na instalaciju sistema grijanja i hlađenja toplotnim pumpama, kako i grijanje vode putem solarnih panela.

RT

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.