Premijera – Pisac porodične istorije

Dramski tekst Ljubomira Đurkovića. „Pisac porodične istorije“ je tragična farsa u deset slika koja govori
na humorističan i univerzalan način o obezličenju koje su nametnuli ratni i poslijeratni događaji u kojima je brat digao ruku na brata i čije posljedice više ne mogu nadoknaditi ni slavni preci, ni medalje, ni alkohol.

To je drama o raspadu porodice u kojoj djeci trnu zubi zbog roditeljskih grjehova. To je priča o marginalcima koji strasno žele da uzlete, ali svaki takav pokušaj biva još dublji i još tragičniji pad, izražen kroz kontrast između tradicionalnih vrijednosnih normi, koje povremeno odjeknu kroz novokomponovani deseterački san, i onoga što je stvarni život: nemaština, šverc italijanskom bofl robom, neželjena trudnoća, kriminal.

Svi likovi u ovoj predstavi nose svoj autentičan znak, breme neprilagođenosti svijetu koji je nemilosrdan prema običajnim, folklorom obojenim iluzijama. Oni kao da lebde u vakuumu praznog hoda nacionalnih istorija ovih prostora.

Režija: Slobodan Marunović
Igraju:Darko Kurtović, Željko Milošević, Vesna Đurić, Igor Svrdlin, Marko Kovač, Mitar Milićević, Jefimija Ot, David Popadić, Mirjana Golub Bokun
Asistent režije: Željko Milošević
Kostimografija i scenografija: Milica Jeremić i Slobodan Marunović
Kompozitor: Bobo Vučur
Lektor: Olgica Cice
Dizajn plakata: Jovan Vidaković
Inspicijent: Milica Jeremić
Ton i svjetlo: Ognjen Grubač

Predstava će biti odigrana 23.06.2017. u Kulturnom centru – Trebinje sa početkom u 20.30 časova. Cijena ulaznice je 5.00 KM.

Leutar.net Premijera - Pisac porodične istorije

Leutar.NET

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.