Thompson, ipak, večeras u Mostaru (VIDEO)

Uprkos mnogim zahtevima za zabranu večeras će na stadionu Zrinjski u Mostaru, ipak, biti održan skup podrške hrvatskim optuženicima u Hagu, na kojem će nastupiti i pjevač Marko Perković Tompson, koji u svojim jpesmama glorifikuje ustaštvo.

Zabranu skupa i Perkovićevog koncerta tražio je gradonačelnik Mostara, stranka SDP BiH i više građanskih inicijativa, a zabrinutost su izrazili i članovi Savjeta za implemntaciju mira u BiH.

Za ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića nastup Thompsona u Mostaru je, kako kaže, sam po sebi neprihvatljiv, zato što, kako je rekao, „taj Perković, na verbalni način promoviše retoriku nacionalizma“.

„Može sada da pjeva o ljubavi koliko hoće. Sjećam se njegove pjesme “Jasenovac i Gradiška stara“. To je morbidno fašistička pjesma. Pogledajte kakva je ikonografija? Kome i čemu?“, pita se Mektić.

Koncert podrške haškoj šestorki koja u Hagu čeka drugostepenu presudu se održava u organizaciji Udruženja Hrvatsko Srce Nade-Mostar, pod pokroviteljstvom Odeljenja za branitelje Hrvatskog Narodnog Sabora te Zadužbine za pružanje pravne pomoći hrvatskim braniteljima HVO-a.

Haški tribunal, naime, osudio je 2013. šestoricu zvaničnika nekadašnje Herceg-Bosne na ukupno 111 godina zatvora, kao učesnike zajedničkog zločinačkog poduhvata u koji su bili uključeni i vođa Hrvata u BiH Mate Boban, ali i tadašnji hrvatski predsjednik Franjo Tuđman, ministar odbrane Gojko Šušak i načelnik štaba Hrvatske vojske Janko Bobetko.

Povodom Tompsonovog koncerta u Motaru oglasio se danas i predsjednik HNS i član Predsjedništva BiH Dragan Čović da je to za njega „samo jedan muzički događaj i ništa drugo“.

„Ako će jedan muzički događaj biti udar na bilo što u BiH, onda smo zabrinuti za BiH. Ja ovo doživljavam kao jedan u nizu muzičkih događa i ništa više od toga. Svi oni koji su pokušali dati drugi ton tome, nemam komentar na njih“, kazao je Čović, prenela je regionalna N1 tv.

O tome da li će koncertom biti ugroženi odnosi među koalicionim partnerima, Čović je rekao da razlog za parlamentarnu većinu danas može sve biti – utakmica, koncert, kako god ga ko doživljavao.

Na pitanje da li je ugrožena bezbjednost u Mostaru, Čović je rekao: „Slušao sam sve i svašta, ali mi smo u Mostaru sigurniji nego u bilo kojem drugom gradu BiH“.

U nastavku pogledajte kratku emisiju „U zdrav mozak“ popularnog hrvatskog komičara Davora Jurkotića, koji je intervjuisao Thompspnovog „fana“. Svaki komentar je suvišan, osim da ovaj tekst sigurno nećemo staviti u kategoriju „kultura“. Majko zemljo…

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.