Akcija čišćenja rijeke Trebišnjice blokirala kola za navodnjavanje

Danas nam se javila grupa sugrađana koji žive u Zasadu sa molbom da objavimo njihov problem. Naime, radi se o nemogućnosti navodnjavanja obradivih površina u Zasad polju i Pridvorcima.

Razlog koji su naveli je zaprljanost dijela vodotoka rijeke Trebišnjice uzrokvana akcijom čišćenja iste koju svakodnevno provode timovi Civilne zaštite i radnici Het-a. Dok na jednom dijelu vodotoka vrše čišćenje i uklanjanje riječnog rastinja, umjesto da ga vade iz vode i odlažu, velike količine nastavljaju da plutaju nizvodno i blokiraju rad kola kojim se navodnjavaju obradive površine u Zasad polju.

Kako navode, prije desetak dana poljoprivrednici iz Zasada i Pridvoraca su svoj problem predočili i gradonačelniku grada Trebinja, gospodinu Luki Petroviću i dobili obećanje da će biti riješen. Međutim, do danas ništa nije uređeno, kola za navodnjavanje su blokirana, ljudi nemaju mogućnost da vrše natapanje obradivog zemljišta na kome su već zasađene sezonske biljke. Smatraju da će, ukoliko se hitno ne reaguje, zbog sušnog vremena njihovi ovogodišnji zasadi biti trajno oštećeni.

Ovim putem još jednom apeluju na odgovorne da riješe njihov problem.

U prilogu su nam poslali fotografije pa procijenite sami.

Leutar.net Akcija čišćenja rijeke Trebišnjice blokirala kola za navodnjavanje Leutar.net Akcija čišćenja rijeke Trebišnjice blokirala kola za navodnjavanje Leutar.net Akcija čišćenja rijeke Trebišnjice blokirala kola za navodnjavanje Leutar.net Akcija čišćenja rijeke Trebišnjice blokirala kola za navodnjavanje Leutar.net Akcija čišćenja rijeke Trebišnjice blokirala kola za navodnjavanje

Leutar.Net

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.