Dodik: Trebinje ostaje u fokusu interesa RS

Predsjednik RS Milorad Dodik danas u poslijepodnevnim časovima posjetio je gradsku upravu gdje se sastao sa gradonačelnikom Lukom Petrovićem i njegovim saradnicima.

Petrović je rekao da je upoznao Predsjednika RS sa aktivnostima gradske uprave, nasljeđenim problemima koji su presječeni, kao i poslovima na unapređenju i daljem razvoju grada.

„U narednom periodu biće vidljivi benefiti Investicione konferencije, a očekujemo potpisivanje nekoliko ugovora koje su nam danas predstavili investitori“, rekao je Petrović.

Predsjednik RS Milorad Dodik je naveo da je Trebinje uvijek imalo podršku svih institucija RS, kao strateško mjesto za razvoj ovog dijela Srpske.

„Zainteresovani smo za dobro funkcionisanje gradske uprave, iako smo vidjeli da je u ovoj upravi veći broj zaposlenih od predviđenog. Ovim treba da se pozabave, kako bi došli do optimalnog broja koji će omogućiti da Trebinje funkcioniše na najbolji način za njegove građane“, naveo je Dodik.

On je podsjetio da se zajedničkim projektima i novcem lokalne i republičke vlasti završava rekonstrukcija glavne gradske ulice i radi novi vodovodni sistem.

„Investiciona konferencija treba da bude mjesto susretanja ambicija lokalne zajednice i Republike sa ambicijama i željama investitora iz regiona, koje treba animirati da ulažu u razvoj Trebinja, poljoprivredu i druge grane. U ovom trenutku u Trebinju je potrebno 500 radnika u realnom sektoru, čime je srušen mit da posla nema. To je poziv ljudima bez posla da se uključe“, istakao je Dodik dodavši da će Trebinje ostati u fokusu interesa republičke vlasti.

Predsjednik RS je rekao da će narednih dana u Rusiji razgovarati sa jednim investitorom o izgradnji objekata u zoni “Novo Trebinje”.

„Ono što je izvjesno je da je ovaj investitor izrazio veliki interes da ulaže u Trebinje“, naglasio je Dodik.

Predsjednik RS Milorad Dodik učestvuje na trećem panelu „Turizam“ Investicione konferencije“.

RT

1 Komentar

  1. A taman se ponadah da Trebinje u narednom periodu neće biti u fokusu velikog baje i podguznih muha i da bi nam mogla i ostati koja marka a ne sve u Banjaluku

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.