Radovi na sanaciji glavne ulice biće završeni do 25. maja.

TREBINJE l Radovi na sanaciji glavne trebinjske ulice, Kralja Petra Prvog Oslobodioca, koje finasiraju Grad Trebinje i Javno preduzeće „Putevi Republike Srpske“ biće završeni do 25. maja. Na glavnoj trebinjskoj ulici nije bilo sanacija u posljednje tri decenije i riječ o veoma kompleksnim radovima  vrijednosti preko 350.000 KM. „Putevi RS“ za ovaj posao izdvojiće od 200.000 do 250.000 KM, a ostatak će finansirati Grad Trebinje sa lokalnim preduzećima, rekao je gradonačelnik Trebinja Luka Petrović, koji je danas sa Nenadom Nešićem direktorom preduzeća „Putevi RS“ obišao radove u glavnoj ulici.

Petrović je precizirao da su planirani rokovi za završetak radova skraćeni zbog najavljene Investicione konferencije, kada se u Trebinju očekuje dolazak brojnih privrednih i političkih delegacija.

„Radovi se izvode na sistemu tehničke vode sa izvodima za okolne ulice i naselja, sistemu optike, popravljaju se oborinske i kanalizacione cijevi, kao i oborinska infrastruktura, što će se na kraju završiti sa kvalitetnim asfaltom. Putevi RS su glavni finansijeri, a mi ćemo uraditi ostale radove, koji su vezani za komunalnu i gradsku infrastrukturu“, kazao je gradonačelnik Petrović.

Najavljenji novi projekti saobraćajne infrastrukture

Gradonačelnik Luka Petrović je istakao da je direktor Puteva RS Nenad Nešić danas upoznat i sa planiranim projektima saobraćajne infrastrukture, koji stoje pred gradskom upravom .

„Ono što slijedi je izrada projekta za novu trasu istočne obilaznice i pristupanje formiranju finansijske konstrukcije u vrijednosti 30.000.000 KM, izgradnja zapadne obilaznice, koja bi trebala da poveže magistralne puteve za Dubrovnik i Mostar, u dužini od 5 kilometara“, rekao je on.

On je najavio i izgradnju treće trake puta u ulici Stepe Stepanovića  – od Spomen sobe u bivšoj kasarni do autobuske stanice, koja će riješiti ulaz u kompleks bivše kasarne. Prema njegovim riječima „Putevi RS“ će podržati sve ove projekte i staviti u svoje planove, u skladu sporazumom Grada Trebinja i Puteva RS.

Petrović je najavio da će nakon ovih radova biti nastavljen posao razvoja sistema tehničke vode i hidrantske mreže na teritoriji Grada Trebinja, do gradskog parka i hrama Svetog Preobraženja.

„Sve zelene površine ćemo već ove godine natapati novim sistemom navodnjavanja , koji će biti najmoderniji sistem na ovim prostorima“, rekao je Petrović.

Nenad Nešić, direktor Puteva RS potvdio je da će sredstva koja su bila planirana za dovšetak istočnog dijala obilaznice biti preusmeren u projekat nove trase istočne obilaznice, i kako je rekao, radovi na izgranji će biti započeti u ovoj kalendaraskoj godini. Nešić je najavio da će ove godine biti nastavljeni radovi na sanaciji puta Trebinje-Ljubinje i Ljubinje – Stolac.

Izvođač radova na rekonstrukciji glavne ulice je preduzeće „Hercegovina putevi“, a u radovima  učestvuju i „Vodovod“, „Komunalno“, „Elektrohercegovina“ „Mtel“, radnici Civilne zaštite Grada Trebinja, HET-a,vatrogasci iz Trebinja i Lastve i radnici  „Elektro-hercegovine“.

Izvor: RT

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.