OPROŠTAJ OD STRADALIH U MOSTARU Na vječni počinak ispraćeni mališani Lana, Luka i Arman

Tešku i olovnu tišinu u mrtvačnici u Bijelom Brijegu tokom poslednjeg ispraćaja Lane i Luke Lovrića, mališana nastradalih u subotnjoj avionskoj nesreći u Mostaru, prolamali su samo tužni jecaji.

Hiljade ljudi došlo je izraziti saučešće roditeljima malenih Lovrića te njihovoj porodici i prijateljima. Majku mališana cijelo vrijeme je pridržavao njen suprug, prenosi Faktor.ba.

Prije samo sat vremena sa istog mesta na vječni počinak je ispraćen i Ivan Karačić, pilot koji je upravljao avionom u čijem je padu i nastradalo njih petoro.

On je ukopan na Rimokatoličkom groblju „Smrduša – Slipčići“.

Od svog Luke oprostili su se i mladi Plemići, junioru FK Zrinjski, skupa sa svojim trenerima. Na poslednji ispraćaj mladi fudbaleri Zrinjskog došli su sa porukom:“Luka majstore, ne damo te nikome.“

 

Na današnjoj komemoraciji u Osnovnoj školi na Bijelom Brijegu, gde su nastavu pohađali Lana i Luka, pročitano je oproštajno pismo malim anđelima:

„Tužne vijesti ne biraju ni mjesto, ni osobu, ni vrijeme. Ponekad dolaze očekivano, vrlo često sasvim iznenada, ali gubitak dragih osoba ostavlja zauvijek dubok i bolan trag na svakome od nas. S ogromnom tugom javljamo svim prijateljima škole kako nas je juče napustilo dvoje naše djece, dvoje naših učenika, dvoje prijatelja, dva naša ponosa i ptića, potraživši svoje mjesto na primjerenem mjestu za anđele. Ovim putem izražavamo najiskrenije sučešće porodicama svih nastradalih u stravičnoj nesreći koja je cijeli grad zavila u crno. Neka im Bog podari snagu da nauče živeti s neizrecivom boli i gubitkom koji su ih zadesili. Dragi Lana i Luka, ovo nije zbogom jer nije konačno. Ovo je samo doviđenja jer ćemo se opet susresti, a do tada, čuvaćemo vas u svojim mislima, molitvama i srcima“, navodi se u pismu.

U Sutini je danas obavljena sahrana i osmogodišnjeg Armanu Hadžiomerovića, koji je takođe stradao u subotu, prilikom pada sportskog aviona u Jasenici pored Mostara. Muftija mostarski Salem ef. Dedović rekao je kako su Mostar i Hercegovina obavijeni tugom, te da ne postoje niti može biti riječi koje je opisuju, javlja TV1.

– Danas postoji samo nešto što se zove ljekovita snaga koju Bog daruje, to se zove strpljenje. Zove se strpljenje i podnošenje onoga što nas je zadesilo. Ima to što je nadahnuto vjerom u Boga koje nam daje nadu, snagu i utehu da prebrodimo ono što nam je suđeno da nam se desi. Danas su Mostar i Hercegovina obavijeni tugom. Ona nema predznaka, danas smo svi, bez obzira na veru i jezik ujedinjeni u toj boli, u solidarnosti da se olakša ova golema tuga. Porodice Lovrić i Hadžiomerović danas ispraćaju našu decu. Porodice Sipović i Karačić takođe. Neka dragi Bog nadahne sve nas da se ova veliko iskušenje podnese – poručio je muftija Dedović, prenosi N1.

Naknadno će biti ukopan Muhamed Sipović, sin poznatog pevača i sportiste Zijada Sipovića.

Izvor: Blic

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.