Razočarani Ustaša se požalio: O Hitleru svi samo crno pričaju

Portal index.hr je povodom obilježavanja godišnjice Blajburga donio priči o „jednom ustaši“, konstatujući da se iza ustaške kape krije „duboko razočarani čovek“.

Osim predstavnika hrvatske vlasti u Blajburgu se okupio veliki broj simpatizera kvislinške Nezavisne države Hrvatske.

„Iako se stalno u kontekstu Blajburga govori kao o mjestu sjećanja na nevine žrtve, svima je jasno da je mnogima Blajburg odličan poligon za isticanje revizionističkih stavova i veličanje propalih nacističkih, fašističkih i njima sličnih režima“, navodi se.

U želji da „svoju priču ispriča svijetu“, novinaru Indeksa Dariju Dalmaciji je prišao „ostarjeli ustaša, iza čije ustaške kape se krije tako razočarani čovjek koji se požalio da današnji svijet loše tretira Adolfa Hitlera“.

„Ja izrazavam nezadovoljstvo, to nije ta država koju smo željeli. Austrijska policija nas štiti, jedan naš policajac je htio da mi skine kapu. Danas kad neko spomene Hitlera, svi gledaju sve crno, on je imao ideologiju, pričao sam sa ljudima iz SS divizije, kad mi je čovjek rekao, pa jeste slijepi, ono što je Hitler htio da uradi, ovo danas svi rade. On je htio da napravi red…“, rekao je „razočarani ustaša“.

Pogledajte VIDEO!

Index/B92

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.