Skupštinski odbor traži povlačenje odluke o prodaji Rudnika željezne rude „Ljubija“

Odbor za privredu Narodne skupštine RS usvojio je zaključak kojim je od Vlade Srpske zatraženo da povuče odluku o prodaji akcija Rudnika željezne rude “Ljubija”.

Predsjednik Odbora Dušan Berić (SDS) rekao je da je šest glasova bilo za ovakav zaključak, dok je pet bilo uzdržano. Međutim, on nije mogao da kaže da li će nakon ovakvog stava Odbora prodaja rudnika ostati na dnevnom redu parlamenta.

Za povlačenje prodaje glasali su članovi opozicionih stranaka, kao i DNS, koji zajedno sa SNSD i socijalistima, čini vlast u RS.

Odbor za privredu 4. maja organizovao je javno saslušanje o vladinoj odluci o prodaji kompaniji „Izrael investment grupa“ 64,99 odsto akcija osnovnog kapitala akcionarskog društva RŽR „LJubija“.

Vlada Republike Srpske ranije je donijela odluku o prodaji 64,99 odsto akcija osnovnog kapitala akcionarskog društva Rudnici željezne rude „LJubija“, metodom neposrednog izbora kupca.

Za kupovinu 64,99 odsto akcija osnovnog kapitala „LJubije“ kompanija „Izrael investment grupa“ ponudila je 92 miliona KM.

Radnici Ljubije danas su najavili dolazak u Banjaluku, kako bi upozorili poslanike NSRS da ne prihvate vladinu odluku o prodaji Rudnika željezne rude „Ljubija“.

(BN)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.