Novi uspjesi Atletskog Kluba Trebinje na prvenstvu BiH u atletici

Među 23 kluba iz čitave Bosne i Hercegovine, Atletski Klub Trebinje je nastupio sa 16 atletičara i atletičarki i ostvario nove velike rezultate.

Na stadionu Bara na Sokolcu u organizaciji AK Glasinac juče je, 7.maja 2017.održano „Pojedinačno prvenstvo BiH za cicibane i cicibanke  i pionire i pionirke u atletici“, gdje su mladi atletičari iz našeg grada ostvarili zapažene rezultate.

Nastupila su 23 kluba iz čitave Bosne i Hercegovine sa velikim brojem učesnika. Atletski Klub Trebinje nastupio je sa 16 atletičara i atletičarki, među kojima su bila 3 mlađa pionira-ke i 13 cicibana-ke, i ostvarili su zapažene rezultate.

Za AK Trebinje zlatnu medalju osvojila je Katarina Filipović (2006 godište) u bacanju kugle sa ostvareni rezultatom od 6,37 m. Ona je osvojila i srebrnu medalju u bacanju vorteksa sa rezultatom 34,31m.

Kristina Grujičić (2007 godište) osvojila je bronzanu medalju u trkama na 60 metra sa rezultatom 9,28 i 200 m sa rezultatom 32,31.

Štafeta cicibanki 4x100m u sastavu: Sara Žulović, Kristina Grujičić, Katarina Čabrilo i Sara Miljković osvojila je bronzu.

Mlađi Pioniri-ke su se okitili medaljama u disciplini skok u vis i to: Marko Šuković srebrna medalja sa preskočenih 145 cm i Lana Lojović  srebrena sa rezultatom 125 cm.

„Po veoma hladnom vremenu i teškim uslovima za takmičenje naročito za ovu kategoriju dece osvojili smo 7 medalja. Jedna zlatna, tri srebrne  i tri bronzane pa smo samim tim zadovoljni, a iako ne volim da ističem decu pohvalio bih rezultate Kristine Grujičić i Katarine Filipović. Većina naše dece i sledeće godine nastupa u istim kategorijama tako da će biti još. „lepih“ vesti sa takmičenja.“ – rekao je Dragan Tomić, trener AK Trebinje.

Pored nagrađenih, Tomić je istakao da su i ostali takmičari pokazali veliku borbenost i želju.

Čestitamo našim takmičarima na osvojenim medalja ali i ostalim članovima kluba na dobrim rezultatima.

Leutar.net

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.