Miki Manojlović: Dobrota je najljepši dar

Vaspitavajmo djecu tako da bi nam budućnost bila bolja, ne budimo sebični, ne otimajmo od drugih, ne radimo ružne stvari koje djeca mogu da usvoje, budimo ljubazni sa komšijama, budimo ljubazni sa svijetom koji nam kaže dobar dan.

Legendarni glumac Predrag-Miki Manojlović gostovao je u specijalnoj emisiji „Poplave u Srbiji“ na RTS-u i govorio o vrijednostima i izgovorima za nekulturu. Kako kaže postoji uvijek bolje sutra, važno je samo da u sebi ponovo pronađemo dobrotu.

Predrag-Miki Manojlović tvrdi da živi po principu koji je zasnovan na istini i da na sve načine pokušava da održi svoju obećanu riječ ne pitajući za cijenu takvog postupka.

„Vaspitavajmo djecu tako da bi nam budućnost bila bolja, ne budimo sebični, ne otimajmo od drugih, ne radimo ružne stvari koje djeca mogu da usvoje, budimo ljubazni sa komšijama, budimo ljubazni sa svijetom koji nam kaže dobar dan, ne budimo namrgođeni sve vrijeme“, savetuje Manojlović.

„Zadovoljavajmo se sa onim što imamo, budimo svjesni u kakvom svijetu živimo, ne samo u našoj situaciji koja je složena i budimo pozitivni u tome ako je to ikako moguće. Ne nalazimo u svemu neku manu i nešto što se nalazi iza toga“, zaključuje glumac.

Izvor: RTS

1 Komentar

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.