Otvoren humanitarni broj 1432 za Matiju Darmanovića

Udruženje porodica sa problemom steriliteta „Bebe“ pokrenulo je humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za liječenje šestogodišnjeg Matije Darmanovića iz Trebinja koji boluje od celebralne paralize i epilepsije. Od 1. maja ove godine aktiviran je i humanitarni broj 1432 za sve one koji žele da doniraju jednu marku za liječenje Matije.

Snežana Misita, predsjednik Udruženja „Bebe“ za Radio Trebinje kaže da je neophodno skupiti 3.000 evra za operaciju, koja je planirana za 3. jun u Đupriji.

„Nadam se da će operacija biti uspješna i da će Matija otići i na drugu operaciju,  jer se intervencije rade po etapama. Pozivam sve da pomognu koliko mogu da bismo svi zajedno olakšali život Matiji ali i njegovom bratu blizancu i njegovim roditeljima“, kaže Misita.

Ona je podsjetila da su bračni par Darmanović od samog osnivanja Udruženja članovi.

„Imali su problem steriliteta, pa su uspjeli da vantjelesnim putem dobiju blizance, Marka i Matiju. Marko je zdrav, a Matija je rođen sa celebralnom paralizom i u međuvremenu je obolio od epilepsije. Akciju smo pokrenuli još prošlog mjeseca, kada smo i pozvali naše sugrađane, firme i privrednike da pomognu u skladu sa mogućnostima. Sada smo aktivirali i humanitarni broj 1432, koji će biti otvoren do 31. maja ove godine“, zaključila je Misita.

Leutar.net

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.