Željka Cvijanović: Struja jeftinija za 113%

Jahorinski ekonomski forum ostaće upamćen po još jednoj inovaciji premijerke Republike Srpske koja je ustvrdila da je u Republici Srpskoj električna energija jeftinija u odnosu na Hrvatsku, članicu Evropske unije, i to čak za 113 odsto.

Kakva joj je računica, Cvijanovićeva nije otkrila. Po njenim riječima ispade da je struja u Republici Srpskoj u odnosu na Hrvatku besplatna i da još građani mogu biti u dobitku 13 odsto.

To nije sve. Cvijanovićeva se ekonomskim stručnjacima pohvalila i da je u Republici Srpskoj u odnosu na Federaciju BiH, pa čak i na Italiju, koja je članica EU, lakše početi biznis.

„Puno lakše se započne biznis u Republici Srpskoj gdje vam trebaju tri dana. U Federaciji 53, a, recimo, u Italiji tri mjesea“, rekla je Cvijanovićeva, Nije je pokolebao ni smijeh italijanskog ambasadora, nego je nastavila u svom tonu.

„U Italiji je puno skuplje, puno više imate procedura i obilaženja institucija i ovdje je lakše ambasadore“, konstatovala je Cvijanovićeva.

Pored inovacije da je struja u Republici Srpskoj jeftinija za 113 odsto, treba se prisjetiti i ranije tvrdnje Željke Cvijanović koja je rekla da je zahvaljujući vladi SNSD i reformama koje provode povećan i životni vijek stanovništva u Republici Srpskoj za četiri godine.

Ovo je jedinstven primjer u svijetu i sigurno za Giginisov rekord da je jedna vlada omogućila građanima da imaju struju jeftiniju u odnosu na neku drugu zemlju za 113 odsto i da je za četiri godine produžile životni vijek svojim stanovnicima.

To su podaci, a oni su, kako kaže Cvijanovićeva, neumoljivi.

https://www.youtube.com/watch?v=Of7CvXm3BnU

4 KOmentara

  1. Dok je god narod lud ovakvi ce profitirati. Jes da smo mi ovdje Herceegovci ali ne kazu dzaba Srbi iz Srbije da smo glupi Bosanci. I jesmo kad pored svojih oci i usi slusamo ove gluposti. Jer ovakve izjave odrazavaju inteligenciju doticne ili naroda.

    • Nije narod lud vec je narod IZUZETNO I NEOPISIVO GLUP!!! I to kad Gedzo kaze za Hercegovca da je glup ti ga dodje na isto kao kad kad bi crnac rekao vidi ovih Cigana kako su garavi..

  2. Dobar vic premijerka, svaka čast, drugo iduće godine kada bude takmičenje u lažijadi, nema sumnje da ćete Vi i Vaš mentor i šef partije osvojiti ubjedljivo prvo mjesto.Drugo što se tiče ekonomije, Vi i ekonomija ste kao luk i oči, ili niste dobro pročitali šta su vam savjetnici napisali ili ste stvarno toliko trula intelegencija da neznate šta ste izgovorili, neznam. Svakoga će od vas stići suze sirotinjske, ali neka Vam je Bog na pomoć….

  3. Pa ljudi ne mogu da vjerujem.Zna li ko kako se obračunava ova glupost.Šta li će Italijani misliti o nama kad nam je predsjednik vlade ovako jak „matematičar“

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.