Rodoljub Drašković: Želim da preuzmem Agrokor

Rodoljub Draškovic, vlasnik koncerna Svislajon Takovo, želi da preuzme Agrokorovo poslovanje u Srbiji, saznaje Nedeljnik.

Kako piše taj list, Drašković je ponudio vlasniku Agrokora Ivici Todoriću i srpskoj vladi (kao zainteresovanoj strani) da preuzme upravljanje Agrokorovim biznisom u Srbiji.

Drašković, piše Nedeljnik, nudi krizni menadžment, a zauzvrat traži 35 odsto udela u Agrokoru. Poznati srpski biznismen obavezao bi se da plati dugove dobavljačima do kraja ove godine i da od januara naredne godine bankama poveriocima mesečno vraća milion evra.

Drašković kaže da je Svislajon spreman da preuzme upravljanje na ograničeni period od četiri godine, a prvi uslov je puna samostalnost u odlučivanju i rukovođenju.

„Do kraja godine izvršio bih kompletnu finansijsku konsolidaciju sistema Agrokora u Srbiji. Garantujem da bi svi krediti bili vraćeni u naredne dve godine“, kaže Drašković za Nedeljnik.

Tvrdi još da bi mu trebalo meses i po da pokrene oporavak te kompanije. Kao svoju referencu ističe uspešnu revitalizaciju propalih firmi koje je privatizovao i učinio profatibilnim.

Agrokorov biznis u Srbiji obuhvata maloprodajni biznis Merkator i proizvodne kompanije Frikom, Dijamant, Mivela i Kikindski mlin.

Nedjeljnik

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.