Povratak Dece loših muzičara (VIDEO)

Mnogo godina čekana najava za novi album beogradskog benda Deca loših muzičara ispunila je očekivanja, jer je singl “Ludi pas korupcija” pun pozitivne fankoidne energije, njihovog poznatog nadrealističkog „ludila“ u stihovima, a zagrebemo li ispod površine to je čak i angažovana pjesma sa stamenim stavom! Takođe, poetske slike su zrelije, odnosno i dalje indirektne poruke u tekstu na specifičan način su konkretnije, mnogo preciznije nego ranije.

Aranžman sadrži tipično srbijanski začin – drombulje, pa je prva i poželjna asocijacija na muziku iz klasika “Ko to tamo peva”, čiji se zvuk savršeno uklopio u ska ritam podržan sjajnom soulful duvačkom sekcijom. Električna gitara već na samom početku uspostavlja konekciju, pa nastavlja s periodičnom “rafalnim paljbom” u prepoznatljivom stilu, sa pjesmama kojima su DLM postali poznati, banuvši na rok scenu početkom devedesetih, i snimivši do sada četiri albuma, od kojih su prva dva baš dobra.

Neko drugo je vrijeme, vidjećemo da li će ovo biti veliki hit kao “Dobar Dan!”, “Prolećni dan”, “Zeka”, “Vlade Divac” ili “Ubiše Pabla”, ali nema sumnje da to pjesma svojim kvalitetom i svježinom zaslužuje. U izmijenjenoj postavi, sa novim pjevačem Nenadom Petrovićem, uveliko rade na petom albumu – snimljeno je više od polovine planiranih pjesama – koji će očigledno imati šta da ponudi, ne samo vjernim fanovima koji su strpljivo čekali evo duže od 12 godina.

StereoArt

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.