U Trebinju sutra Sajam zapošljavanja

TREBINJE – Trebinje će sutra biti domaćin Sajma zapošljavanja, koji organizuje regionalna Filijala Trebinje Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, uz podršku Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite i Projekta zapošljavanja mladih.

Svečano otvaranje sajma je u 10 časova u Domu mladih, od 10:30 do 14:30 predviđeni su razgovori sa poslodavcima i nezaposlenim licima. Zatvaranje sajma je u 15 časova.

Trebinjski će biti prvi od tri sajma, koja su akcionim planom zapošljavanja Vlade RS predviđena ove godine u Republici Srpskoj, a na učešće pozvani su nezaposleni sa evidencije filijale, te poslodavci iz Hercegovine i Crne Gore, koji će im u direktnom susretu ponuditi slobodna radna mjesta.

Direktor regionalne filijale Zavoda za zapošljavanje Dragan Popović za Radio Trebinje kaže da pozitivna iskustva sa prethodnog trebinjskog sajma, održanog još 2011. godine, daju nadu da će se i na ovogodišnjem mnogima bez posla „posrećiti“ da nađu svog poslodavca.

Najavljeno je učešće 25 poslodavaca sa područja grada Trebinja, te hotelijeri iz Herceg Novog i Budve, koji imaju potrebe sa sezonskom radnom snagom. Cilj sajma je da na jednom mjestu okupi zainteresovane poslodavce i omogući im da na neposredan način dođu do kvalitetnog kadra za odgovarajuća radna mjesta. Nezaposlena lica imaće mogućnost da se predstave poslodavcima, predaju svoje biografije i da na jednom mjestu konkurišu na veći broj radnih pozicija“, ističe Popović.

RT

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.