Simpozijum u Foči posvećen dr Staroviću

U organizaciji Odjeljenja za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju Univerzitetske bolnice u Foči, u petak 21.4.2017. biće održan Internacionalni naučni simpozijum iz plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije. Naučni simpozijum posvećen je osnivaču Odjeljenja plastične hirurgije u fočanskoj bolnici, i utemeljivaču Medicinskog fakulteta akademiku prof. dr Boriši Staroviću.

Tokom simpozijuma predviđeno je da tim uglednih plastičnih hirurga izvede tri komplikovana operativna zahvata, a po prvi put u Foči, cijeli tok operacija moći će uživo da prate plastični hirurzi iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Operativne zahvate izvode prof. dr Milomir Ninković, direktor Klinike za plastičnu hirurgiju iz Minhena, docent dr Siniša Kojić iz Beograda, docent dr Nikola Baroš i docent dr Dražan Erić iz Foče, a cijela operacija će biti snimana i prenošena pomoću Live Surgery. Nakon operativnih zahvata ugledni ljekari će studentima Medicinskog fakulteta u Foči i gostima održati predavanje iz plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije.

Akademir dr Boriša Starović nakon specijalizacije plastične i rekonstruktivne hirurgije šake u Velikoj Britaniji sredinom 70-ih godina prošlog vijeka bio je jedan od pionira savremene plastične hirurgije u bivšoj BiH i Jugioslaviji, i dekan Medicinskog fakulteta u Sarajevu. Po izlasku iz Sarajeva u Republiku Srpsku 1993. godine osnovao je Medicinski fakultet u Foči, a u znak poštovanja za veliki doprinos razvoju medicine u Republici Srpskoj naučni Simpozijum u Foči posvećen je upravo akademiku Boriši Staroviću.

Nebojša Vukanović

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.