Trebinjac Boško Koprivica diže tegove u desetoj deceniji

Boško Koprivica je na Božić napunio 90 godina, a zdravog života se ne odriče ni u poznim godinama.

Svake sedmice tri puta ide u trebinjsku teretanu. Dolazi rano ujutro, trening mu traje oko 45 minuta i kaže da mu nije nimalo naporno. Boško se zagrejava na traci desetak minuta, a zatim uradi još nekoliko vežbi i „isproba“ svaku spravu.

– Radim sedam do osam vežbi za jedan trening, koje mi mnogo koriste. Ne osećam opterećenje i nisam umoram posle treninga. Osećam se zdravo, rekreirano i ne pijem nikakve tablete – kaže Boško.

Priznaje da decenijama ima svoju lekarsku terapiju koja glasi: rad, rad i samo rad.

– Uvek sam u životu imao određeno vreme za rad, za spavanje i kretanje. Sedamdeset godina sam na dijeti, ali se ne uzdržavam od jela već pazim koliko jedem i kako ću potrošiti ono što sam pojeo – objašnjava ovaj vitalni starac. Navodi da se nikada nije profesionalno bavio sportom, ali je celog života bio rekreativac.

– Kao mlad sam  igrao fudbal u „Željezničaru“ i „Spartaku“ iz Subotice, ali to jedna kratka epizoda, tako da ne mogu reći da sam bio previše sportista, ali rekreativac uvek. Vežbaonice koje su u poslednje vreme popularne su dobre za sve generacije, a uslovima u ovoj u koju dolazim sam izuzetno zadovoljan – ističe on.

Ekonomista po struci, u penziju je otišao pre skoro pet decenija, ali je  u privatnoj firmi radio do unazad tri meseca.

– Vozim auto i sada bez problema odvezem do Beograda, a mislim da bih mogao i do Pariza, tako se osećam – kaže bez lažne skromnosti.

Boško je 1938. godine polagao prijemni ispit za tadašnju trebinjsku gimnaziju, a nakon drugog svetskog rata život ga je odveo u Sarajevo, Suboticu, Beograd i Šabac. Pre nekoliko godina sa suprugom se vratio u Trebinje.

Izvor: Blic

 

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.