Škola fudbala Igora Joksimovića

Škola je svakim danom sve masovnija. Takmičimo se u DFA ligi, koja je počela od ove godine i zabilježili smo odlične rezultate”, ističe nekadašnji fudbalski as Igor Joksimović.

Trebinjac Igor Joksimović, bivši profesionalni fudbaler, igrač nekih od najuspješnijih klubova u zemlji i inostranstvu, ljubav prema sportu i bogato iskustvo odlučio je da kroz školu fudbala prenese na male sugrađane.

Ovaj tridesetsedmogodišnji fudbaler sjeća se rado punih tribina u Policama u Trebinju, Nikšiću, Beogradu, Albaniji, Tuzli, Ukrajini, Maleziji, Indoneziji, a mnogo puta je upravo njegov pogodak donosio šampionske titule klubovima.

“Kao osmogodišnji dječak počeo sam da igram u Fudbalskom klubu `Leotar`, gdje ostajem do četrnaeste godine, kada odlazim u nikšićku `Sutjesku`”, kaže Joksimović, koji u tom klubu ostvaruje zapažene rezultate, a proglašen je i za najboljeg pionirskog igrača Jugoslavije.

Zapazili su ga iz beogradskog “Partizana” – sa 17 godina debitovao je za prvi tim ovog kluba, a igrao je i za reprezentaciju Jugoslavije.

Sa 20 godina doživio je tešku povredu ligamenata skočnog zgloba, nakon čega slijedi liječenje i težak povratak na teren. Međutim, samo nakon tri mjeseca zadobio je povrede prepona, što je uticalo na dalji razvoj karijere u tom klubu.

Zbog takve situacije, Joksimović 2002. godine dolazi u Fudbalski klub “Leotar”, gdje ponovo počinje da se vraća u formu, daje odlučujuće golove, ali zbog ponovne povrede skočnog zgloba i saobraćajne nesreće ponovo pravi pauzu.

Ipak, da talenat “ne da mira” potvrđuje baš Joksimovićev slučaj.

Poziva ga “Zakarpatija” iz Ukrajine, gdje igra rame uz rame sa velikanima evropskog i svjetskog fudbala i vraća karijeru na pravi kolosijek, a slijede Fudbalski klub “Ararat” iz Jermenije, Finska ekipa “AS OULU”, te Malezija, Indonezija, Španija…

Iako ima zavidnu igračku karijeru, vraća se u Trebinje, gdje u dogovoru sa porodicom odlučuje da ostane u svome gradu, završava fakultet i 2015. godine odlučuje da popularizuje sport među mladima.

Osniva Školu fudbala “Leostars” za dječake od šest do 12 godina, kada počinje novo poglavlje u njegovom životu.

Znajući Joksimovićeve fudbalske sposobnosti, roditelji su željeli da im baš on trenira djecu – trenutno radi sa njih šezdeset i pravi zapažene rezultate.

“Škola je svakim danom sve masovnija. Takmičimo se u DFA ligi, koja je počela od ove godine i zabilježili smo odlične rezultate. Generacija 2008. i 2009. godište postala je šampion u Hercegovini i učestvovala je na državnom prvenstvu”, kaže Joksimović.

Joksimovićevi prijatelji koje je stekao tokom svoje bogate fudbalske karijere, istaknuti sportski radnici, pozivaju male fudbalere na mnoge turnire u Austriju, Hrvatsku i Crnu Goru.

“Odazvaćemo se na onoliko mjesta koliko to budemo mogli finansijski da podržimo”, kaže Joksimović za Srnu.

On se nada se da će i Trebinje prepoznati značaj ovog sporta za mlade čiji je talenat neosporan.

Izvor: SRNA

1 Komentar

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.