Roditelji, molim vas, odložite svoje telefone!

Ova snažna poruka je do sada podijeljena preko 54.000 puta, i roditelji je i dalje dijele drugim roditeljima širom svijeta.

Brandie Vud, mama iz Kalifornije, odlučila je da sprovede mali eksperiment gledajući svoje dvogodišnje blizance kako se igraju.

Rezultat eksperimenta postavila je na Fejsbuk, tako da je sada dostupan hiljadama roditelja putem interneta.

“Danas, dok sam posmatrala kako se moji momci igraju, uradila sam eksperiment. Mirno sam sjedela u uglu sobe i brojala koliko puta su me pogledali iz različitih razloga: provjeravajući da li sam videla njihove kul trikove, tražeći odobrenje ili negodovanje zbog onoga što su uradili, ili prosto prateći moju reakciju. Nisam mogla a da se ne zapitam, šta bi bilo da sam u tom trenutku bila na nekoj društvenoj mreži, putem telefona ili nekog drugog uređaja, kakvu poruku bih time poslala mojoj djeci?

28 puta bi se moji anđeli zapitali da li je internet važniji od njih. 28 puta moji momci ne bi dobili pažnju. 28 puta moje ljubavi bi se zapitale da li su emotivno sami. 28 puta moja deca bi se uvjerila da je jedino važno biti online.

U svijetu u kome nas društvo prihvata na osnovu onoga što vide na društvenim mrežama, a ne na osnovu onoga što zaista jesmo, u svijetu u kome je važno koliko nas ljudi prati ili koliko lajkova imamo, u svijetu u kome je kvalitetno vrijeme sa voljenima zamjenjeno izolacijom i sms porukama iz susjedne sobe, molim vas, budite drugačiji.

Molim vas da spustite svoje telefone i ostale uređaje i provedete neko vrijeme sa svojom porodicom i voljenima. Sljedeća generacija djece računa na nas da ih naučimo kako da odrastu. Ne provodite previše vremena na društvenim mrežama, nikad se ne zna ko vas gleda i kakvu poruku šaljete svojim postupcima.

Izvor: huffingtonpost.com

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.