Republika Srpska osvanula pod snijegom FOTO

Na planinskim prevojima u blizini Foče u toku protekle noći palo je između 20 i 30 centimetara snijega, pa je saobraćaj otežan, ali nema zastoja.

U preduzeću “Srbinjeputevi” kažu da su angažovali mašine na magistralama Foča-Dobro Polje-Sarajevo, preko prevoja Rogoj, Foča-Gacko, preko prevoja Prijeđel, Foča-Šćepan Polje i na regionalnom pravcu Foča-Čelebići-Pljevlja, preko prevoja Bakić.

Najviše snijega palo je ne prevoju Rogoj, skoro 30 centimetara, a u “Srbinjeoputevima” ističu da je dosta vozača na put krenulo bez zimske opreme, što dodatno otežava saobraćaj.

Vozači kažu da je jutros veoma otežan saobraćaj na dionici Foča-Dobro Polje, gdje ima dosta odrona i snijega na kolovozu, a trenutno je zastoj na dionici Trnovo-Sarajevo na dijelu puta u Federaciji BiH.

Leutar.net Republika Srpska osvanula pod snijegom FOTO

 

SVI PUTNI PRAVCI PROHODNI

Svi magistralni i regionalni putevi na području Sarajevsko-romanijske regije prohodni su i saobraćanje vozila odvija se bez većih poteškoća, uprkos velikoj količini snijega koji je napadao u toku noći, izjavio je Srni tehnički direktor “Romanijaputeva” Dragan Buloščić.

Prema njegovim riječima, u višim predjelima na kolovozima ima do jedan centimetar snijega, ali on ne stvara veće poteškoće učesnicima u saobraćaju.

Buloščić je rekao da su radnici ovog preduzeća, koje je zaduženo za čišćenje puteva na području Sarajevsko-romanijske regije, prateći meteorološke najave, već sinoć izašli sa mehanizacijom i počeli sa čišćenjem kolovoza.

On ističe da je angažovano i duplo više sredstava i mehanizacije nego što je to predviđeno za ovaj vremenski period.

Buloščić je apelovao na vozače, posebno one koji su požurili da zimsku opremu zamijene ljetnom, da poštuju saobraćajnu signalizaciju i vožnju prilagode uslovima na putu.

 

Leutar.net Republika Srpska osvanula pod snijegom FOTO

VEĆINA POTROŠAČA BEZ ELEKTRIČNE ENERGIJE

Većina potrošača na području Sokoca ostalo je bez električne energije zbog snijega koji je padao tokom noći.

Tehnički upravnik sokolačke Radne jedinice “Elektrodistribucije” Pale Bojan Knežević rekao je Srni da električnu energiju trenutno ima samo uži dio gradskog naselja Sokolac, odnosno 1.600 potrošača.

“Strujom će ubrzo biti snabdjeveno i prigradsko naselje Brdo-Laze, dok su svi ostali potrošači bez električne energije”, rekao je Knežević.

On kaže da je u toku otklanjanje kvarova i da su svi elektromonteri na terenu.

“Do prekida u snabdijevanju električnom energijom došlo je zbog mokrog snijega koji se zadržao na elektrovodovima i doveo do njihovog pucanja, dok je u šumovitim predjelima drveće pod težinom snijega padalo na elektrovodove”, kaže Knežević.

Visina snijega na Sokocu trenutno iznosi oko 30 centimetara.

Izvor: Srna

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.