Pandurević: Dodik treba da podrži zahtjev SDS-a za posebnom sjednicom NSRS

Očekujemo od predsjednika Srpske Milorada Dodika da podrži zahtjev SDS-a za posebnom sjednicom Narodne skupštine RS jer su delegati SNSD u Domu naroda glasali za prenos nadležnosti sa RS na BiH u sektoru bankarstva.

– Takođe, Dodikovi poslanici u Predstavničkom domu su, glasajući za hitnu proceduru, pokazali da i oni podržavaju taj prenos nadležnosti – kaže Pandurevićeva za „EuroBlic“.

Ako Dodik zaista nudi saradnju u raščišćavanju sa negativnim pojavama u društvu, dodaje Pandurevićeva, SDS prihvata inicijativu za smjenu Savjeta ministara BiH pod uslovom da se prvo krene od smjene UO i menadžmenta RTRS, a potom da bude smijenjena i premijerka Željka Cvijanović „jer je na nedemokratski i koruptivan način došla na čelo Vlade RS“.

– Kada to uradimo, smijenićemo i Savjet ministara BiH. Što se tiče Dodikovih priča da smo izdajnici koji blokiraju novac, moram reći da bi u RS bilo i previše novca da Dodik nije patriota koji je tokove novca svrnuo u džepove svojih prijatelja i tajkuna. Ako mu nedostaje para, Aleksandra Pandurević mu kaže da je ukradeno pet miliona KM na izgradnji studentskih domova na Palama, a da je sedam miliona ukradeno na zgradi Administrativnog centra RS u Istočnom Sarajevu. To su samo dva projekta – zaključuje Pandurevićeva.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.