AKTUELNO: Raspisan konkurs za prijem novih radnika

Ovo bi se moglo podvesti u rubriku vjerovali ili ne, ali napokon se i to desilo! Nije sve tako crno kao što je izgledalo, pred nama su bolji dani!

Iz dobro obavještenih izvora dobili smo, u najmanju ruku nevjerovatne informacije. Evo o čemu se radi.

Na tajnom višečasovnom sastanku održanom prije tri dana u podrumskim prostorijama jedne “dobrostojeće” firme, a kojim je predsjedavao referent za poribljavanje iste (izvjesni Milivoje), odlučeno je da se raspiše konkurs za prijem novog, podmlađenog, visokokvalifikovanog kadra! Budući da tu firmu, a i još neke srodne, bije glas da su zaposlili “stručnjake” sumnjivih kvaliteta, rukovodstvo je sagledalo stanje i odlučilo se na radikalan potez. Kao što je navedeno, odlučili su obnoviti kadar, ali su postavili rigorozne uslove.

Pored opštih zakonskih uslova za zasnivanje radnog odnosa, kao što je potvrda o mjestu boravka, ljekarsko uvjerenje i bla bla…, interna služba je postavila i rigorozne uslove koje kandidati moraju ispuniti i dokazati. Spisak je poduži  i zato ćemo prenijeti samo neke od njih.

Na prvom mjestu je uvjerenje o nekažnjavanju, čime kandidat dokazuje da nije počinilac kaznenih dijela niti je protiv njega vođen krivični postupak. Zatim, mora dostaviti potvrdu da je završio fakultet, a prvenstvo imaju diplomci državnih visokoobrazovnih ustanova. Ono što je jedna od novina je da će se ovoga puta bodovati uspjeh, odnosno prosječna ocjena u toku studiranja. Pored toga, moraju dostaviti ovjerenu izjavu da se prilikom zaposlenja nisu koristili pravom PPNRM (prirodno pravo na radno mjesto, kao otac otišao u penziju, sin ili kći se zaposlili). Ono što nikako nije novina i što se i do sada praktikovalo, u obzir se neće uzimati partijska knjižica već će se  za vrednovanje kvaliteta kandidata „pikati“ isključivo njegovo znanje.

Na zvaničnoj web stranici firme sjutra će biti postavljen oglas za taj konkurs. Rok za predaju dokumentacije počinje 14. aprila u 16.00 časova, a završava se 18. aprila u 7.00 časova. Dokumentaciju treba pradati referentu za poribljaanje u podrumskim prostorijama ove firme.

Kako saznajemo, na ovakav čin ih je navelo svakodnevno aktivno djelovanje hiperaktivne opozicije u izvršnim gradskim organima i inače.

1. april, šalimo se malo … 😀

Leutar.Net


(Ovo je tekst satiričnog sadržaja. Napisan je bez namjere da nekoga uvrijedi ili omalovaži. Njegova svrha je ukazivanje na negativne trendove u društvu i iskren i neobavezujući pokušaj uticaja na njihovo ispravljanje)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.