Veliki uspjeh učenika trebinjske Muzičke škole u Splitu

SPLIT – Splitska “Muzička škola – Josip Hatze“ pod pokoviteljstvom Grada Splita i Županije splitsko dalmatinske organizovala je 22. međunarodno takmičenje „DALEKI AKORDI 2017“. Takmičenja se održavaju u Splitu i Kaštelima od 3. do 8. aprila 2017., a na njemu su nastupili mladi talenti iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Italije i Danske. Takmičari su u izuzetmo jakoj konkurenciji pokazali znanje na duvačkim i gudačkim muzičkim instrumentima.

Takmičenja su organizovana po vrstama muzičkih instrumenata i godištu učesnika. Trebinjska Muzička škola je imala svoje predstavnike u sekcijama gudača koji su postigli izuzetne rezultate.

Anja Dučić (violina), učenica 2. razreda srednje Muzičke škole i 1. razreda Gimnazije Jovan Dučić u izuzetno jakoj konkurenciji osvojila je  prvo mjesto i prvu nagradu sa profesoricom Olgom Bodrušić i korepetitorom Sonjom Marković.

Drugu nagradu je osvojila Teodora Kovačević (violončelo) sa profesoricom Janom Draganić.

Treće nagrade su osvojili su Aleksandar Kralj (violina), Katarina Janković (violina) i Anastasija Živković (violina), takođe u klasi Olge Bodrušić, te Lana Mišović (viola) u klasi profesorice Milice Dimitrić.

Stručni žiri koji je ocjenjivao takmičare radio je u sastavu Mihovil Karuza (docent na Umjetničkoj akademiji u Splitu), Rok Zgonc (član orkestra “Slovenske Filharmonije” i profesor violine na “Glazbenom konzervatoriju za glazbu i balet” u Ljubljani, Csaba Zima (profesor violine u Umjetničkoj školi u Belom Manastiru) i James Herstatt (professor violine i član orchestra „Stavanger Symphony “).

Večeras će u Splitu biti priređen svečani koncert laureata na kome će nastupiti prvoplasirani u svojim kategorijama, a na njemu će se predstaviti  i naša Anja Dučić.

Leutar.Net

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.