Slavko Vučurević se oglasio povodom tužbe Grada Trebinja

Tužba Grada Trebinja ponovo će se naći pred trebinjskim Okružnim tužalaštvom nakon što je gradska uprava u utorak podnijela krivičnu prijavu protiv bišeg gradonačelnika Slavka Vučurevića, piše danas Blic.

Opet je sporna „Bobar banka“ u likvidaciji, kojoj je, kako ga optužuje aktuelna gradska vlast, Vučurević pribavio protivpravnu imovinsku korist od oko 5,2 miliona KM.

Kako je saopšteno iz gradske uprave, Vučurevića sumnjiče da je iskorištavanjem službenog položaja i ovlaštenja i nesavesnim radom naneo višemilionsku štetu gradskom budžetu.

– Nesavjestan rad Vučurevića ogleda se u činjenici da nije preduzeo nikakve aktivnosti u cilju očuvanja preko 5,2 miliona KM, iako je 2. juna 2014. nezavisna revizorska kuća „Di lojte “ iz Banjaluke dostavila izveštaj kojim se uzdržava od davanja mišljenja u pogledu tačnosti finansijskih izvještaja “Bobar banke”- navedeno je, između ostalog, u prijavi.

Kako dalje piše u prijavi, Slavko Vučurević, kao gradonačelnik Trebinja, nije preduzeo nijednu zakonsku dozvoljenu aktivnost kako bi sačuvao novac budžeta Trebinja, a time i svih građana Trebinja, prenosi Blic.

Iz gradske uprave navode i da Vučurevića sumnjiče da je protivno izglasanom budžetu za 2016. godinu zasnovao radni odnos sa većim brojem radnika, čime je prekršio odredbe zakona o budžetskom sistemu, zakona o fiskalnoj odgovornosti i odluku o izvršenju gradskog budžeta.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović rekao je “EuroBlicu” da je prijava podnesena po zahtjevu Skupštine grada Trebinja.

Bivši trebinjski gradonačelnik Slavko Vučurević na informaciju da je podnesena krivična prijava protiv njega odgovorio je u poznatom maniru.

– To je dokaz da budala i krivih drva nikad neće nestati – naveo je Vučurević.

On je u odgovoru “EuroBlicu” rekao da ne može nijedna banka propasti bez države i Agencije za bankarstvo.

– Petrović bi trebao podnijeti prijavu protiv sebe, jer pripada establišmentu koji je uništio sve banke. Agencija za bankarstvo je trebala da upozori tri godine prije likvidiranja da je neka banka nelikvidna i da se povuku klijenti, ali oni to ne razumiju – navodi Vučurević.

Prije četiri godine gradska vlast predvođena Slavkom Vučurevićem podnijela je istom Tužilaštvu krivičnu prijavu protiv “Bobar banke” i odgovornih osoba u FK “Leotar” koji su u toj banci uzeli hipotekarni kredit, a stadion “Police” nije bio njihovo, već vlasništvo grada. Predsjednik Upravnog odbora kluba tada je bio Luka Petrović.

Prijava zbog građevinskih radova

Aktuelna trebinjska vlast krajem prošle godine podnijela je krivičnu prijavu protiv Slavka Vučurevića pošto je, kako navode, zloupotrebom službenog položaja i nesavjesnim radom omogućio drugim licima pružanje pravnih usluga i izvođenje građevinskih radova za potrebe grada i neosnovano im isplatio više desetina hiljada KM.

Vučurević i Ćuk

Po dolasku na vlast Vučurević je podnio krivičnu prijavu i protiv svog predhodnika Dobroslava Ćuka, koga je tada osumnjičio za budžetski minus i dugovanja javnih ustanova.

 

Izvor: Blic

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.