Doktori savjetuju ljude sa depresijom: Gledajte RTRS Dnevnik!

Doktori apeluju na građane koji imaju probleme sa depresijom da, ako mogu, počnu sa gledanjem TV Dnevnika RTRS-a, kako bi očuvali zdravlje, popravili raspoloženje i riješili se depresije, ističući da je najveći uzročnik depresivnih udara upravo negledanje ove informativne emisije.
Doktori navode da gledanje TV Dnevnika treba činiti svakodnevno i savjetuju da bi najbolje bilo prije Dnevnika na nekoliko minuta isključiti televizor i pogledati u novčanik ili frižider. Oni upozoravaju na riyik kratkotrajnog naglog prelaza iz očajnog stanja u blagostanje, što dovodi u stanje kratkotrajnog šoka i nevjerice. Pored gledanja vijesti dobro bi bilo pratiti i ostale političke emisije iste TV kuće, jer jedino tako možete zadržati dobro raspoloženje.
U posljednje vrijeme RTRS vodi računa o koncepciji Dnevnika, zaposleni psiholozi biraju muziku za uvodnu špicu, raspoređuju redoslijed vijesti i biraju snimke koji treba da proprate vijesti. Ugodni glasovi voditelja smiruju napetost, a pojavljivanje stalno istih ljudi stvaraju osjećaj povezanosti sa njima, te time sprečavaju depresivne ljude da razmišljaju kako je tamo negdje drugdje.
Sve ovo smanjuje opasnost od depresije kod gledalaca. Prema tome, ako patite od depresije morate da gledate TV Dnevnik, ali nikada to ne činite sami! 

Leutar.net


(Ovo je tekst satiričnog sadržaja. Napisan je bez namjere da nekoga uvrijedi ili omalovaži. Njegova svrha je ukazivanje na negativne trendove u društvu i iskren i neobavezujući pokušaj uticaja na njihovo ispravljanje)

 

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.