CIJELA SRPSKA PLAĆA BANJOLUČANIMA GRIJANJE

Vlada Srpske preuzela na sebe dug Toplane od 29 miliona KM prema preduzeću „Optima“ iz Banje Luke, izjavio je predsjednik RS Milorad Dodik, nakon sastanka sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem.

Tako je predsjednik SNSD, ujedno i predsjednik Srpske, još jednom intervenisao novcem iz budžeta koji pune svi građani Srpske, da bi rješavao probleme funkcionera SNSD.

Toplana u Banjoj Luci u dugogodišnjim je finansijskim problemima koji nisu rješavani tokom više mandata u kojima je SNSD upravljao najvećim gradom Srpske. Nakon što je dolaskom Radojičića na čelo Banje Luke postalo jasno da je ovaj problem nemoguće riješiti u okviru lokalne zajednice. Pa se posegnulo za novem svih građana Srpske, pa će račun banjolučkog grijanja plaćati i oni koji se na njega ne griju.

Ko je bliže vatri, taj se i bolje ogrije. Dodik je rekao da je Banja Luka glavni grad Srpske jer su tu smještene njene institucije, te postoji opredjeljenje da ovaj grad u tom smislu ima i potrebne sadržaje.

Banjolučka toplana nije jedina u Srpskoj koja ima probleme, ali je jedina kojoj se pomaže iz republičkog budžeta. Istovremeno, postojanje toplana koje nemaju finansijskih problema govore da je problem u Banjoj Luci, i da njega ne trebaju plaćati ostali građani Srpske.

Izvor: frontal.rs

2 KOmentara

  1. Bravo, divno, konačno pravi pametan potez!!!
    Predlažem da se po hitnom postupku donese Odluka da preduzeća iz Banja Luke i bliže okoline ne moraju da plaćaju poreze i doprinose, već da se oni solidarno rasporede po ostalim lokalnim samoupravama, pri čemu treba voditi računa da se male opštine (posebno one nerazvijene) što više opterete.
    Nadalje, ne bi bilo loše uvesti poseban Fond solidarnosti u koji će svaki građanin koji nema prebivalište u BL i bližoj okolini biti obavezan da od svoje plate izdvaja po 50 KM za razvoj našeg najvećeg grada, središte svijeta i univerzuma.
    Ima još dosta „pameztnih“ ideja, ali me strah da ne budu pruhvaćene i sprovedene u djelo.

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.