Judin poljubac u Parlamentu Republike Srpske (zašto nisu pojeftinili lijekovi)

Vijeće ministara je 24.11.2016 godine usvojilo Pravilnik o načinu kontrole cijena lijekova, načinu oblikovanja cijena lijekova i načinu izvještavanja o cijenama lijekova u Bosni i Hercegovini

Agencija za lijekove i medicinska sredstva je bila u obavezi da do 07.03.2017. godine objavi Pravilnik na svojoj službenoj stranici, a 90 dana od tog datuma treba da počne njegova primjena.

Po koji put odluke Savjeta ministara čekaju u ladici? Ovaj put su to čisti interesi uvoznika, ministara, agencija i neke nazovimo je farmaceutske  „asocijacije“, da je ne nazovemo pravim imenom. Dakle Cosa Nostra opet na djelu. Don Vito Corleone ima posljednju riječ – spara tutto spara (pucati sve upucati).

Ponadale se ugrožene kategorije i penzioneri da će ostat’ koja marka, kad ono ništa. Pojeo vuk kenjca. Svekoliki puk ćuti, zaboravio na obećanje jer sada su mu uvalili i reviziju i bošnjačkog člana Predjedništva, Savez za promjene i Putina, ali o cijeni lijekova ni slovce. Nismo li svi na kolosjeku bijede kao onomad oni poniženi a ponosni radnici željeznica RS? Za razliku od njih koji su nešto i ušićarili, nama samo zavlače ruku u prazne džepove. Poskuplju i telekomunikacije i Total i kablovke i naknade za obnovljive izvore energije i grijanje i komunalije. U prosjeku po glavi godišnje više od 50 KM. Raja ćuti, a beg priteže.

Juda Iskariotski je (prema Novom zavjetu) najviše poznat kao izdajica Isusa Hrista, kojeg je odao nakon Posljednje večere Farisejima u Getsemanskome vrtu sa poljupcem na lijevu strana lica. Takav čin podmuklog izdajstva se i danas zove Judin poljubac. Juda je izdao Isusa Hrista za 30 srebrenjaka (tirskih šekela) koje mu je platio jevrejski sveštenik Kajafa.

Nakon toga što je uvidio šta je uradio, Juda Iskariotski je (prema Matejevom jevanđelju) vratio novac Jevrejima, a potom se objesio o drvo nazvano lat. Cercis Siliquastrum, koje se danas zove Judino drvo.

Kajafa i danas mešetari oko Prijedora. Nosi li srebrenjake da kupi Rudnik Ljubiju ?

Sjutra ćemo o rudniku Ljubija. Ko li će biti većina u parlamentu Republike Srpske.

Mišo –  Leutar.Net

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.