Jaslice i produženi boravak nove usluge vrtića „Naša radost“

TREBINJE – Jaslice i produženi boravak nove su usluge Javne ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje„Naša radost“, koje bi trebalo da budu organizovane već od narednog mjeseca.

Prema riječima Aleksandra Vukanovića, direktora ove javne ustanove, jasnice roditeljima nude boravak i brigu o djeci najmlađeg uzrasta – od jedne do dvije godine, a upis je počeo još danas.

„Do sada nismo radili sa djecom najmlađeg uzrasta. Jaslička grupa kreće od 1. aprila, a za nju ćemo opremiti objekat u Policama“, pojašnjava Vukanović.

Još jedan novitet od aprila je i usluga produženog boravka djece u vremenu od 14 do 20 časova, za šta pravo na upis imaju djeca uzrasta od 3 do 7 godina.

„S tim što ćemo nastojati da za produženi boravak upisujemo djecu u sva tri naša objekta. U zavisnosti od interesovanja i broja upisane djece tek ćemo vidjeti gdje možemo organizovati i koji broj grupa“, dodaje Vukanović.

Ističe da svi zainteresovani roditelji više informacija o novim uslugama ustanove mogu dobiti u stručnoj službi matičnog objekta u Bregovima.

U susret proljeću

U Domu mladih mališani „Naše radosti“ danas su tradicionalno dočekali proljeće mini likovnom radionicom na temu najljepšeg godišnjeg doba. Likovni radovi sa dječijim doživljajima proljeća biće izloženi u holu Doma mladih.

„Kao i druge brojne datume tokom godine i dolazak proljeća tradicionalno obilježavamo aktivnostima čiji je cilj da kod djece podstaknemo kreativnost, individualnost i želju za stvaranjem. Koristimo svaku priliku i da se posvetimo radu sa djecom izvan učionice – da izlaze u prirodu, da obilazimo i druge ustanove, organizujemo maskembale, razne radionice i izložbe“, kaže Vukanović.

Izvor: RT

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.