Gladni protiv sitih – štajk radnika Željeznica RS

Radnici Željeznica Republike Srpske, njih oko 500, okupili su se danas u Banjaluci gdje su protestnom šetnjom od Trga Krajine do parka Mladen Stojanović iskazali nezadovoljstvo zbog višemilionskih dugovanja koje ova kompanija ima prema njima.
Noseći transparente i zviždaljke, te uzvikujući „lopovi, lopovi“, najbučniji su, očekivano, bili dok su prolazili kraj zgrade Vlade RS.

Dozivali su nadležnog ministra saobraćaja i veza RS Neđu Trninića da izađe, uzvikivali mu „Neđo, lopove“, „Neđo, izlazi“, ali se ministar nije obratio okupljenim željezničarima.
Situacija ispred Administrativnog centra Vlade RS u jednom momentu je bila na granici incidenta, a izrevoltirani radnici su ušli u raspravu sa policijom, te posjedali na ulicu, koja je zbog ovih protesta bila zatvorena za saobraćaj.
Međutim, nakon određenog vremena i razgovora sa policijom, željezničari su se smirili i nastavili šetnju prema obližnjem parku.
Šestoro radnika Željeznica RS odlučilo je da od danas započne štrajk glađu, predvođeni predsjednikom sindikata Zlatkom Marinom.

“Pokušavamo i da na ovaj način skrenemo pažnju na našu situaciju. Po radniku u Željeznicama se duguje oko 10.000 KM za topli obrok i prevoz, a o regresu da i ne govorimo. Plate su počele kasniti, banke zovu, stanje je alarmantno,” kazali su radnici koji su započeli štrajk glađu.

https://www.facebook.com/zdenkobajo/videos/1807252339300187/

Izvor: Glas Istine

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.