Gladni protiv sitih – štajk radnika Željeznica RS

Radnici Željeznica Republike Srpske, njih oko 500, okupili su se danas u Banjaluci gdje su protestnom šetnjom od Trga Krajine do parka Mladen Stojanović iskazali nezadovoljstvo zbog višemilionskih dugovanja koje ova kompanija ima prema njima.
Noseći transparente i zviždaljke, te uzvikujući „lopovi, lopovi“, najbučniji su, očekivano, bili dok su prolazili kraj zgrade Vlade RS.

Dozivali su nadležnog ministra saobraćaja i veza RS Neđu Trninića da izađe, uzvikivali mu „Neđo, lopove“, „Neđo, izlazi“, ali se ministar nije obratio okupljenim željezničarima.
Situacija ispred Administrativnog centra Vlade RS u jednom momentu je bila na granici incidenta, a izrevoltirani radnici su ušli u raspravu sa policijom, te posjedali na ulicu, koja je zbog ovih protesta bila zatvorena za saobraćaj.
Međutim, nakon određenog vremena i razgovora sa policijom, željezničari su se smirili i nastavili šetnju prema obližnjem parku.
Šestoro radnika Željeznica RS odlučilo je da od danas započne štrajk glađu, predvođeni predsjednikom sindikata Zlatkom Marinom.

“Pokušavamo i da na ovaj način skrenemo pažnju na našu situaciju. Po radniku u Željeznicama se duguje oko 10.000 KM za topli obrok i prevoz, a o regresu da i ne govorimo. Plate su počele kasniti, banke zovu, stanje je alarmantno,” kazali su radnici koji su započeli štrajk glađu.

Gladni protiv sitih

Radnici Željeznica Republike Srpske, njih oko 500, okupili su se danas u Banjaluci gdje su protestnom šetnjom od Trga Krajine do parka Mladen Stojanović iskazali nezadovoljstvo zbog višemilionskih dugovanja koje ova kompanija ima prema njima.Noseći transparente i zviždaljke, te uzvikujući „lopovi, lopovi“, najbučniji su, očekivano, bili dok su prolazili kraj zgrade Vlade RS.Dozivali su nadležnog ministra saobraćaja i veza RS Neđu Trninića da izađe, uzvikivali mu „Neđo, lopove“, „Neđo, izlazi“, ali se ministar nije obratio okupljenim željezničarima.Situacija ispred Administrativnog centra Vlade RS u jednom momentu je bila na granici incidenta, a izrevoltirani radnici su ušli u raspravu sa policijom, te posjedali na ulicu, koja je zbog ovih protesta bila zatvorena za saobraćaj.Međutim, nakon određenog vremena i razgovora sa policijom, željezničari su se smirili i nastavili šetnju prema obližnjem parku.Šestoro radnika Željeznica RS odlučilo je da od danas započne štrajk glađu, predvođeni predsjednikom sindikata Zlatkom Marinom."Pokušavamo i da na ovaj način skrenemo pažnju na našu situaciju. Po radniku u Željeznicama se duguje oko 10.000 KM za topli obrok i prevoz, a o regresu da i ne govorimo. Plate su počele kasniti, banke zovu, stanje je alarmantno," kazali su radnici koji su započeli štrajk glađu.

Posted by Zdenko Bajo on Samstag, 18. März 2017

Izvor: Glas Istine

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Anti-SPAM Test *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.