Vučureviću mjesto ambasadora u Pragu?

U Bosni i Hercegovini sve je moguće , pa i to da osobe koje su poznate po, u najmanju ruku, nediplomatskom ponašanju, budu kandidati za visoke diplomatske pozicije. Spekulacije da bi bivši gradonačelnik Trebinja, Slavko Vučurević mogao dobiti ambasadorsko mjesto u Pragu, u Trebinju su izazvale zaprepaštenje, posebno u intelektualnim krugovima.

Vučurević kaže – njegovo ime je u proceduri.

Tokom četvrogodišnjeg „gradonačelnikovanja“ Slavka Vučurevića trebinjsko pozorište dva puta je gostovalo baš u Pragu , gradu evropske kulture u kojem radi više od stotinu pozorišta. Za gostovanje, iz gradske kase nisu dobili ni pfeniga , a podsjećaju da je u to vrijeme budžet za kulturu bio minimiziran. Zato su neprijatno iznenađeni mogućnošću da Vučurević predstavlja državu u gradu, u kojem je najveći poklon ulaznica za premijeru.

– Čovjek koji je devastirao kulturu, koji se trudio da minimizira sve u Trebinju koji se bave umjetnošću, pa to pokazuje koliko je BiH kulturološki devastirana, istakao je Željko Milošević, reditelj i glumac.

I nisu samo kulturni radnici iznenađeni mogućnošću da Slavko Vučurević postane diplomata.

– Čovjek koji je i prema NVO, prema radnicima u kulturi, medijima pokazao visok nivo nekulture, to je iznenađenje da takav čovjek bude ambasador u takvom gradu, ali to je bruka i onih koji ga kakndiduju, Crnadka i Ivanića, kaže Mijat Šarović, potpredsjednik Ujedinjene Srpske.

Otkako više ne obavlja funkciju gradonačelnika Trebinja, Slavko Vučurević je na mjestu savjetnika u kabinetu Mladena Ivanića, a kao rezervni položaj za njega pominje se neko od ambasadorskih mjesta, pa i ono u glavnom gradu Češke.

Izvor: RTRS

1 Komentar

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.