Počelo renoviranje vrtića u Policama

Radnici Javne ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje djece „Naša radost“ otpočeli su radove na renoviranju objekta vrtića u naselju Police.

Kako je planirano, biće urađena unutrašnja i vanjska izolacija, i sanacija dijela fasade na ovom objektu.

Aleksandar Vukanović, direktor ove ustanove potvrdio je za Radio Trebinje da su potrebna sredstva obezbijeđena iz vlastitih izvora.

Radovi će biti završeni do kraja mjeseca, do kada je planirano da prostorije vrtića budu potpuno opremljene za prihvat mališana“, istakao je Vukanović.

Prema njegovim riječima, početkom aprila u ovom objektu, po prvi put u Javnoj ustanovi za odgoj djece „Naša radost“ će početi sa radom  mlađa jaslička grupa.

„Ova grupa do sada nije postojala u našem vrtiću. Polaznici su mališani starosti od jedne do dvije godine. Trenutno imamo interesovanje roditelja za dvanaestoro djece ovog uzrasta. Do početka rada biće nabavljen nov inventar i didaktički materijal za ovu grupu“, rekao je on.

Kako je najavio Vukanović, plan je da  uskoro budu otvorena područna odjeljenja vrtića u Lastvi i na Dražin Dolu.

Predškolsko obrazovanje nije luksuz, djeca iz ruralnih područja imaju pravo na predškolsko obrazovanje i obaveza svakog društva je da im to omogući. To nije trošak, to je investicija u budućnost.“, zaključio je Vukanović.

Izvor: Radio Trebinje/ M.I.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.