Slavi ga cijela Njemačka: Hrabri Srbin iskočio pred nož i sprečio tragediju!

Srbin Milovan Bogunović (45), Krajišnik, igrom sudbine postao je slavan u Njemačkoj gdje se našao i na naslovnim stranama pošto je u gradu Giterslou skočio na napadača s nožem i sprečio ga da zada smrtne povrede čovjeku kog je već teško ranio.
Milovan Bogunović već 24 godine živi u pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija, u gradiću Reda-Videnbriku, a junak je postao igrom sudbine koja ga je tog dana bacila u opštinski katastar.

Foto: Youtube printscreen
Foto: Youtube printscreen
– Kakva je to dreka – zapitao se Milovan koji se kobnog dana obreo u katastru i minut kasnije potrčao ka poprištu moguće tragedije gdje se, kako je sam posvedočio, obreo pored čoveka čija je glava bila oblivena krvlju.

– Na samo dva-tri metra od sebe vidio sam mladića s nožem – ispričao je Milovan dodavši da je na podu pored napadača, u jednoj od kancelarija katastra, ležao drugi muškarac, sav u krvi, ranjen u grudi i stomak. –

Kada sam stao ispred njega, nije mu bilo svejedno! Ponavljao sam mu da ostavi nož i da će ga policija ubiti ako ga zetekne sa oružjem, ali je on samo nepomično gledao u zemlju. Iskoristio sam to da izguram ranjene ljude napolje kako ne bi iskrvarili, jer je jedan čovek baš bio u kritičnom stanju – priseća se on i naglašava da je uspeo da razoruža napadača tako što ga, nakon što je počeo da viče, vratima udario i onesposobio.

Tu ga je zaključao, a zatim rukama držao vrata do dolaska policije kako ovaj ne bi pobegao.

Na kraju je Milovan istakao da se nije plašio, i da bi to ponovo uradio.

– Znaš i sam, takvi smo ti mi Srbi Krajišnici – zaključio je Milovan.

 U međuvremenu na krvavo poprište stigla je policija, a zaposleni su napadača zaključali u kancelariji. Teško ranjeni odmah je prevezen u bolnicu i život mu je spasen zahvaljujući Milovanu koji je napadaču zalupio vrata kancelarije i ranjenog čoveka izvukao na hodnik.

Milovan je, inače, oženjen Njemicom s kojom ima troje dece, izvukao je žrtvu koja je bila u životnoj opasnosti na hodnik.

Izor: EPK/westfalen-blatt.de

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.