Ovo su najveće nerasvijetljene krađe u Trebinju vrijedne oko 520.000 KM

Vrijednost robe koja je ukradena u tri najveće nerasvijetljene pljačke i jednom razbojništvu na području Trebinja je oko 520.000 KM, a lopovi su tom prilikom ukrali cigarete, pršute, automobil „audi Q7“, nakit, novac i prosuli iz bačvi čak 14.000 litara vranca i žilavke, potvrđeno je za TrebinjeLive.info u Centru javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje.

Najveća nerasvijetljena pljačka je „Đim trejda“ iz decembra 2009. godine, kada su iz dva magacina ove firme u naselju Hrupjela ukradene cigarete i druga roba čija je vrijednost, po svjedočenju vlasnika Dalibora Medana, premašila cifru od 200.000 KM.

Izvršilac ili više njih su tada podesnim alatom i upotrebom fizičke snage provalili metalna vrata u magacinskom prostoru i odatle ukrali robu pomenute vrijednosti. Zanimljivo je, kako je tada tvrdio vlasnik, da se alarm nije aktivirao, pa je posumnjao da su sve odradili profesionalci koji iza sebe nisu ostavili tragove.

U Centru su nam kazali da i prijava o krađi skupocjenog automobila „audi Q7“, 3.0, V6 Quattro, koja se dogodila sredinom maja 2011., takođe, još uvijek stoji u policijskom arhivu i da nije rasvijetljena.

Automobil, koji je vlasništvo jedne firme iz Nikšića, ukrala je još uvijek nepoznata osoba, odnosno više njih.

Vrijednost ovog auta je, kako je izjavio vlasnik, oko 71.000 evra, što je oko 140.000 KM.

Treća krađa koja, takođe, nije rasvijetljena desila se u novembru 2012. godine, kada su nepoznati izvršioci ili više njih iz Podruma vina Popovac, u Pridvorcima, ukrali 57 pršuta od pet do sedam kilograma i prosuli iz bačvi oko 14.000 litara vina.

Kako je tada rekao vlasnik Stevo Popovac, tokom pljačke bio je u Srbiji, a lopovi su iskoristili gašenje javne rasvjete na trafostanici i izvršili pljačku čiju je štetu procijenio na oko 100.000 KM.

NERASVIJETLjENO I RAZBOJNIŠTVO OD 80.000 KM

U martu 2009. godine, dva maskirana lica su uz upotrebu pištolja oduzeli od jednog fizičkog lica torbicu u kojoj su se nalazili novac i nakit.

Po izjavama vlasnika, ukupna šteta je bila oko 80.000 KM.

Ovo razbojništvo, takođe, nije rasvijetljeno.

U policiji su za TrebinjeLive.info potvrdili da su rasvijetljena sva ubistva koja su se dogodila na teritoriji koju operativno pokriva CJB Trebinje, dok su počinioci, naručioci i ostali saučesnici predati u nadležnost organima gonjenja.

Izvor: TREBINJELIVE

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.