Najava: Trebinje Vertikal – Trka u kamenu, 18. marta 2017.god. (subota)

Nakon uspješnog prošlogodišnjeg izdanja trke „Trebinje Vertikal- Trka u kamenu“, obavještavamo vas da će se u organizaciji PD „Vučji zub“ po drugi put održati ova sportska manifestacija.
Trka će se u muškoj i ženskoj konkurenciji, održati 18. marta 2017.god. (subota) sa početkom u 10,00 časova. Start trke je kao i prošle godine kod Perovića/Arslanagića mosta.
Učesnike trke očekuju vrijedne novčane, robne nagrade, trofeji kao i vikend za dvoje u hotelu Leotar. Takođe za sve učesnike u kotizaciju (15,00KM) je uračunat paket: startni broj, unikatna finišer medalja, eletronsko mjerenje vremena, ručak i konzumacija nakon trke.
Ovaj put naš Vertikal odžaće se dan prije trke Kotor Vertikal Ekstrim (Kotor Vertical Extreme) u organizaciji naših prijatelja: Orjen autdor i AK „Niskogorci“ iz Heceg Novog. Dakle, dva Vertikala za jedan vikend 🙂
Trebinjski Vertikal kreće sa obale rijeke Trebišnjice (274m/nv), pored Perovića-Arslanagića mosta a cilj trke ja na vrhu planine Leotar. (1228m/nv). Radi se o jednoj od disciplina u tzv. nebeskom trčanju – Vertikalni kilometar (Vertical Kilometer). Trke sa 1.000 metara ukupnog vertikalnog uspona preko različitog terena sa značajnim nagibom, ali koje ne prelaze dužinu od 5 kilometara uz dozvoljeno odstupanje od 5%. Dužina naše uglavnom krševite staze je 5200m dok visinska razlika iznosi oko 960m, na samim smo granicama za jedan Vetikal 🙂
Nadamo se da će trka u kamenu i ove godine privući veliki broj Trebinjaca i takmičara iz regiona, te da će kao i naša biciklistička trka postati tradicionalna.
DA SMO ZDRAVO!

Planinarsko Društvo „Vučji Zub“

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.