Kusturica poslao pismo namjere za preuzimanje Industrije Alata

 

Slavni srpski režiser Emir Kusturica namjerava da pod dvadesetogodišnji ugovor uzme trebinjsku Industriju alata, a u planu ima i da izgradi još dvije male hale, navodi se u pismu namjere privrednog društva „IAT Lotika“ koje je stiglo na adresu Gradske uprave.

Prema našim informacijama, Kusturica ima namjeru da preuzme fabriku specijalnog alata, a da u izgradnju nove dvije hale sa opremom uloži oko 1.200.000 CKZ*. On očekuje da će se otpisati svi dugovi koje ova fabrika ima prema državi i da bude na nuli prije pruzimanja.

Kusturičina namjera je, između ostalog, da oživi industriju u krajevima gdje je „zamrla“.

Zaposliće i jednog novog radnika, a, prema pismu namjere, očekuje da se postigne dogovor da higijenu objekta održavaju radnici iz popularne „Keksare“, pošto je njima najbliže.

Prihod od prodaje raspoređivao bi se u omjeru 2/3 „IAT Lotici“, a 1/3 radnicima za plate.

Sklapanjem poslovnog aranžmana fabrika bi imala tri industrijske hale – dvije male i jednu veliku.

Odbornici Skupštine grada Trebinja danas su prihvatili pismo namjere privrednog društva „IAT Lotika“, koje podrazumijeva izgradnju dvije male industrijske hale.

Kusturica je zauzet ovih dana, jer čeka da vidi kako napreduju radovi na izgradnji bazena i radovi u Gradu sunca, pa ako se ukaže prilika, priprema pisma namjere za preuzimanje i tih projekata. Ali o tome ćemo pisati nekom drugom prilikom…

*crvena krvna zrnca

Leutar.Net


(Ovo je tekst satiričnog sadržaja. Napisan je bez namjere da nekoga uvrijedi ili omalovaži.)

 

1 Komentar

  1. Koliko god bila satira, ipak je gorak prizvuk. Nije fabrika kutija cipela. To je 500 ljudi koji zaradjuju svoj dinar. Znaju da im nema niko nista dati nego sto sami zarade. Dijele sto imaju i ne prave dugove. Malo je ali nema vise! Čak i vraćaju stare dugove. I opet ne valja. A ovi sto balahaju i trose nezaradjeno nikom ništa.

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.