Drašković poklanja državi Industriju alata

Skupština „Svislajon“ grupe d.o.o. Novi Sad donijela je odluku da pokloni Republici Srpskoj akcije Privrednog društva „Svislajon“ Industrija alata!

U obavještenju nakon vanredne sjednice skupštine poslovnog sistema u čijem vlasništvu je 64,31% akcija trebinjske „alatnice“, navedeno je da je „Svislajon grupa“ isknjižila iz poslovnih knjiga kapital po osnovu vlasništva nad akcijama u „Industriji alata“, te zahtijeva da se iz naziva i memoranduma privrednog društva „Svislajon Industrija alata“ izbriše „Svislajon“.

„Od dana ovog obraćanja smatrajte da je Republika Srpska vlasnik Privrednog društva Svislajon Industrija alata“, stoji u obavještenju upućenom „na pažnju“ predsjedniku RS Miloradu Dodiku i premijerki Željki Cvijanović.

U obrazloženju se podsjeća da je od momenta privatizacije saopšteno da „Svislajon industrija alata“ iz Trebinja ne priznaje obaveze po osnovu poreza iz perioda prije privatizacije.

„Država je bila dužna da potraživanja po osnovu poreza pre privatizacije naplati prinudnim putem, proglasi stečajni postupak, konvertuje u kapital društva ili ih otpiše“, navodi se u obrazloženju.

„Svislajon industrija alata“ Trebinje uredno izmiruje obaveze po osnovu penzijsko-invalidskog osiguranja, uplaćuje doprinose i povezuje radni staž svim zaposlenim koji su stekli uslove za penziju, ističu u obavještenju.

Iz „Svislajon grupe“ navode da poslovni sistem „Svislajon Takovo“ izmiruje sve svoje obaveze prema svakoj državi u kojoj posluje, kao i obaveze prema dobavljačima i zaposlenima, ističući da poslovni sistem „Svislajon Takovo“ „ne prihvata da mu `Svislajon industrija alata` urušava poslovni ugled, kako u Republici Srpskoj, tako i u celom poslovnom svetu“.

„U kontinuitetu se pojavljuju napisi u medijima da je naš predsjednik Rodoljub Drašković i poslovni sistem `Svislajon Takovo` najveći dužnik u Republici Srpskoj po osnovu poreza i doprinosa, čime se ruši i ugrožava ugled ovog poslovnog sistema. Vraćamo vam društvo u vlasništvu koje nakon više decenija stvaranja gubitka danas uspešno posluje i ostvaruje dobit“, navodi se u obavještenju koje je potpisala direktor Julijana Škorić.

Izvor: radio trebinje

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.