Naš RTRS svakoga dana u svakom pogledu…

Dragi prijatelji, RTRS je javni servis predjednika Republike Srpske, predsjednika Vlade, predsjednika i podpredsjednika Skupštine. Znamo koliki su napor i energiju utrošili za zaštitu Republike Srpske i njenih institucija, ali bez nas, naroda i suprotstavljenih političkih subjekata taj posao niti bi postojao niti bio ostvaren.

Nepošteno je svakodnevno ponižavanje člana predsjedništva iz reda srpskog naroda, ponižavanje ministra inostranih poslova i poslanika u parlamentaroj Skupštini iz reda Saveza za promjene. Nije ovaj napaćeni narod zaslužio da na način Gebelsovog informativnog sistema, sluša međunacionalna i međupartijska optuživanja na način koji odgovara političkoj diktaturi vladajuće koalicije.

Ma zar ne vidite da jedni drugima podmeću „kajle“ kako bi zbili redove u vlastitim nacionalno-etničkim grupacijama.

“Evo ja ću tebi nepoštovanje Ustavnug suda, ti meni reviziju, ja tebi treći entitet, ti meni neusvajanje zakona potrebnih za reformsku agendu, mene ne zanima NATO i EU, tebe trošenje novca na referendum  i putu na inauguraciju”. Pa optuživanje za genocide, a potom osporavanja i tako u krug.

Kako su provedene privatizacije, kako je korupcija u svim segmentima društva, kako rade sudovi i tužilaštva na svim nivoima i kako poštuju zakoni ? Pa kako žive radnici, a pogotovo oni kojima su oteta ili uništena preduzeća i radna mjesta? Nisam spominjao imena, sigurno ih ima višestruko više nego što bi se i sam sjetio.

RTRS o ovim pitanjima ni slovce, a vladajući su sva ova pitanja stavili na prvo mjesto u svim predizbornim obećanjima. RTRS ni slovce. A koliko imaju zaposlenih…

U najave emisija, reprize, reklame dnevnike i razne političke svađe, bez proizvodnje programa potroše 24 sata emitovanja. “Žikina dinastija”, “Ko to tamo peva”, “Maratonci trče počasni krug”, „Čuvar plaže“ u zimskom periodu, miris kiša po balkanima i grehovima njene majke i ostale jeftine šarene laže su sav zabavni program. Sve u svemu nula.

Da nije likova u okvirima za slike sa početka ovog teksta, ne bi imali šta vidjeti, a ovako se možemo ,puni cinizma, zadovoljiti sa onim što imamo jer možda smo sve ovo i zaslužili.

MIŠO

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.