Rješenje problema pasa lutalica na pomolu

TREBINJE – Zamjenik gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić izjavio je danas da će gradska uprava finansijski podržati zajednički projekat Razvojnog programa Ujedinjenih nacija i Međunarodne organizacije za zaštitu životinja, koji se na rješavanju problema pasa lutalica u našem gradu provodi već godinu dana.

“U narednom peruodu Grad Trebinje će izdvojiti određen dio sredstava kako bi problem pasa lutalica riješili na što kvalitetniji način”, naveo je Ćurić nakon sastanka sa Elzeminom Bojčić, projektnim kodinatorom UNDP-a  i građanima Trebinja koji učestvuju u ovom projektu.

„Samo ozbiljan pristup problem može dovesti i do konačnog rješenja“, istakao je Ćurić za Radio Trebinje.

Prema riječima Elzemine Bojčić veterinari će, u okviru ovog projekta, do maja proći obuku za sterilizaciju i kastraciju pasa, a od gradske uprave tažili su finansijsku pomoć za sterilizaciju vlanicima pasa, ali i podršku za poboljšavanje uslova u gradskom azilu.

„Potrebno je probuditi i svijest građana da je azil nužno zlo i da bez prijeke potrebe ne trebajuju ostavljati pse u azilu“, ističe Bojčić i dodaje da je srećna što su naišli na razumijevanje gradske uprave, ali i da je zadovoljna u kom pravcu ide Grad Trebinje, kada je u pitanju rješavanje problema pasa lutalica.

“Uprava grada je obećala i da će razmotriti mogućnost lokacije za postavljanje info punktova, gdje će ljudi moći da pogledaju pse, koji u za usvajanje, a uz svoju želju dobiju psa koji je potpuno veterinarki obrađen”, kaže Bojčić.

Podsjećamo, u okviru pomenutog projekta, početkom ove godine, nastalo je i udruženje „Spasi“, čiji je osnovni cilj zaštita životinja u ovom gradu.

Izvor: RT

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.