RAZVOJ SPORTSKOG TURIZMA – Trebinje dobija fudbalski teren sa vještačkom travom

Na lokalitetu Draženska gora, neposredno uz Grad Sunca kompanije „Svislajon“, u maju bi trebali da počnu radovi na izgradnji fudbalskog terena sa vještačkom travom, čiju će izgradnju finansirati Grad Trebinje, a koji će koristiti Fudbalski klub „Leotar“.

Izgradnja ovog stadiona uslijediće nakon nedavne odluke gradske skupštine o izmještanju postojećeg pomoćnog stadiona FK „Leotar“ na Abazovini u Dražensku goru, kako bi na tom lokalitetu, neposredno uz postojeći otvoreni bazen, Hidroelektrane na Trebišnjici /HET/ gradile zatvoreni olimpijski bazen vrijedan oko deset miliona KM.

Prema riječima gradonačelnika Trebinja Luke Petrovića, HET je za izgradnju novog terena već uplatio u budžet grada 162.000 KM.

Grad će, pojasnio je Petrović, obezbijediti i dodatna sredstva kojim će se kupiti vještačka trava, čija je cijena na tržištu oko 200 KM za jedan metar kvadratni.

„Stadion dimenzija 105×50 biće u vlasništvu grada. Imamo namjeru da pozovemo sve privredne subjekte da nam pomognu u pripremi terena“, rekao je Petrović.

Raspisivanje tendera očekuje se u ovom mjesecu, dok je početak radova predviđen za maj.

Prve fudbalske utakmice biće odigrane već u avgustu ove godine.

Novi pomoćni stadion omogućiće kvalitetniji rad FK „Leotar“, a osnažiće i trebinjske kapacitete u sportskom turizmu.

Izvor: trebinjelive.info

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.