Peko i Bora Sikimić iz Ljubinja zaljubili se na prvi pogled

Punih 65 godina sloge i ljubavi

Peko i Bora Sikimić iz Ljubinja već 65 godina dijele, kako kažu, i dobro i zlo, a pamte samo ono lijepo. Rado su nam ispričali kako su se upoznali i kako su tolike godine očuvali skladan brak i ljubav.

– Samo jednom mi je rekla „hoću“, i to kada sam je pitao hoće li poći za mene. Poslije toga uvijek je bilo „neću“ – kroz smijeh se Peko prisjeća prvih rečenica koje su razmijenili.

Vidjeli su se na jednom sijelu i odmah su jedno drugom zapali za oko. Ali, nisu se odmah „uzeli“, već su se prvo „gledali“.

– Imala je ona momaka i prije, ali kada je vidjela mene s brkovima, odmah je druge zaboravila – govori Peko.

Baka Bora navodi da su na selima prije sve porodice bile brojne i nevjestama nije bilo nimalo lako.

peko-i-bora-sikimic-2
Fotografija s vjenčanja

– Danas je to drugačije. Žive sami muž i žena, i tako je možda i najbolje. Ali, opet, prije su svi živjeli zajedno, a brakovi su duže trajali. Danas se odvoje pa sve propadne – govori ona.

Peko u maju puni 90, a Bora je u januaru napunila 86 godina. Kažu da ih rad, odnosno stalna fizička aktivnost, održava vitalnim i u poznim godinama.

– Treba samo hodati. Ja i sada, gdje god da idem, idem pješice. Svaki dan po četiri kilometra pješačim, i to u opancima – kaže Peko.

Dok su živjeli na selu, Sikimić su se najviše bavili stokom, a sada u gradu imaju baštu, pa se njome, kako kažu, pomalo zabavljaju. Ostavili smo ovo dvoje vitalnih staraca da uživaju u svom domu, a oni su nas ispratili uz obećanje da će nas pozvati i na proslavu 70. godišnjice braka.

Autor: P. M./Avaz.ba

 

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.