Trebinjska opozicija ljuta napustila skupštinu

Odbornici trebinjske opozicije SDS-a i PDP-a napustili su zasjedanje Skupštine grada, nakon što je usvojen izmijenjeni dnevni red koji nije bio usaglašen na kolegijumu Skupštine, a koji čini šest novih tačaka i više od 50 stranica novog materijala.

Šef kluba odbornika SDS-a Vitomir Begenišić kaže da se nije mogla voditi kvalitetna rasparava, jer je vladajuća većina dodatno usvojila šest novih tačaka, dok je materijal za jednu od najvažnijih tačaka o naslijeđenom dugu dostavljen neposredno pred sjednicu.

“Da li se može kvalitetno raditi i diskutovati o tim tačkama, prosudite sami. Inače, mislimo da je ovdje došlo i do povreda poslovnika, jer smo za tačku potraživanja grada za prethodni period, materijale trebalo da dobijemo sedam dana ranije, a mi smo ih dobili tek jutros. Radi se o materijalu koji ima 16 kucanih stranica, a dobili smo pauzu od svega 20 minuta”, istakao je Begenišić.

Na drugoj strani, gradonačelnik Luka Petrović tvrdi da je opozicija ustvari „pobjegla“ upravo zbog te tačke dnevnog reda, ali i potvrdio da je materijal pred odbornicima dostavljen tek pred sjednicu.

„Za dug od 6 miliona i 400 hiljada taksativno naveden u pet cijelina, nisu imali nijedan argument i pobjegli su, jer su znali da će ovo građani prezreti“, naveo je Petrović, dok odbornik PDP-a Zoran Anđušić tvrdi da je aktuelna vlast isključivi krivac za trenutnu finansijku situaciju:

„Podsjetiću da je sadašnja vlast opstrukcijama prouzrokovala ovakvu situaciju i to na način da bi prodajom zemlje, koja je trebalo da se obavi i čiji bi novac ušao u budžet, bile izmirine obaveze. Pitajte gospodina gradonačelnika zašto nije na račun grada prebacio redovne tranše od hidroakumulacija od HET-a.“

Prema nezvaničnim saznanjma, problema ima i unutar vladajuće kolacije SNSD – DNS. U DNS-u kažu da neslaganje ima, ali da koalicija nije upitna. “Nije upitna, ali ne bi komentarisao to. Generaano nismo istomišljenici, mi smo samo koalicioni partneri”, rekao je Bojan Šapurić iz DNS-a.

U SNSD-u nisu željeli da komentarišu situaciji u vladajućoj koaliciji.

Izvor: BN televizija

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.