Osmomartovske  radosti

Dan  prije osmomartovskog izlaska kreće sa spremanjem ravnom Apollo misiji. Istresa robe dovoljno da obuče 10 maturantkinja te pokušava složiti fatalnu kombinaciju. Nakon 5 h kombinovanja naziru se prve suze i histerija jer nema šta obući. Saziva se „vijeće cura“ na vajberu, ubacuje 22 prijateljice u grupu, traži da joj se pošalju slike svega što imaju u ormaru. Nakon 3 h glasanja izabere Majinu crnu haljinu jer je ona ionako single. Pozdravlja se sa familijom i ulazi u banju. U roku od 7 min unutra je 115 °C. Kupanje, struganje, depiliranje svega što je južno od obrva. Za to vrijeme stari joj provjerava zašto je fasada otpala na zidu od banje. Nakon cca 5 h izlazi iz banje, smežurala se k’o hrast lužnjak. Nanosi 2 l ulja i losiona…a sudeći prema L’orealovoj reklami da im krema pomlađuje 25 g, trebala bi se vratiti i u PM svakog momenta. Noć neprospavana, objavila naramak ljubavnih poveznica i diskografiju Nine Badrić. Nada se sutra i prosidbi, hodaju od kad je sišla sa bebimila. Osmog rano ujutro kreće sa tretmanima, redaju se frizura, obrve, trepavice i završna glazura, šminka. Od 4 mm prirodnih trepavica Nina joj izvukla 2 cm, škaklje je po čelu i obrazima kad trepće. Na frizuri 2 pakovanja laka, glava joj se fiksirala, do kuće hodala k’o olovni vojnik. Do izlaska ima još samo 4 h.

Raspizdi se kad joj dragi pošalje „Oš sa drugaricama na Ibricu Jusića u Kulturni centar, ili da idemo na Mosko, trebam li se kupat“? Zaklimala bi i glavom al ne može od laka. Oblači Majinu haljinu i uprati čudnu bijelu fleku na njoj. Bijesna ko hijena, oblači rezervnu varijantu koju je spremila bila za 14. februar i čeka svog beduina.

…Beduin sjedi u Bingu, 16:00 h. Gleda u okačena srca, jel ovo neko darivanje krvi danas. Vidi nekog lika sa dvometarskim medom u rukama, pita ga gdje mu je Maša. Čuje na radiju da je 8. Mart, sjeti se dogovora u 20:00 h sa svojom ljepšom polovinom te odmah u New Yorker. Kupiće neki donji veš, jer kakav je poklon ako i on ne uživa u njemu. Objašnjava da mu treba što oskudnija kombinacija sa onim heklanim ko ispod TV-a (čipkom). Na pitanje prodavačice koji broj, pokazuje rukama na veličinu grudi i dodaje da sve manje od toga ne zove sisom. Stiže kući, upada u banju, konta se samo obrijat, al šalje njoj poruku da vidi imali se rašta kupati. Ljut što mu ne odgovara​, kreće sa brijanjem. Izreže se sav ko da se CNC mašinom brijao. Oblači jedine čiste farmerke i bratovu košulju sa mature jer ga sestra jedva uvjeri da ne može izaći u majici „Zvezda šampion“. Dok čeka starog brzinski odradi malo sklekova da popuni košulju. U 20:00 h dolazi stari, bio u polju vazdan. Golf prljav ko da je bio u pustinjskoj oluji. Nema kad da ga sapere te svraća na benzinsku. Psuje što ne radi lampica od goriva jer ne zna jel može do Moska dobaciti. Uzima na pumpi mirisni borić, a dok uzima paketić kondoma od jagode komentariše da joj je to najdraže voće. Za kusur sipa u Golfa 2 ipo litra. Ona ga čeka u haljini sa šljokicama.. Promrzla i ljuta što kasni ulazi u auto i odmah kuka:“Mogo si ga barem oprat“. Laf se okreće i romantično odgovara: „Mogo sam, da si odgovorila na poruku.“

Sjela Cura u auto, razvedri se kad ga vidi izrezanog po obrazima. Pita ga kako je međed prošao, je li ga ozljedio. Voze se do Moska, Golf se krivi ko majka zbog manitog sina. Ona ne zna jel joj se povraća od borića ili gajbe cvekle što je starom ostala u autu. Parkiraju se ispred Konobe. Ona sto rezervirala lani u sklopu trio paketa – Nova godina, Valentinovo, 8. mart. Sjedaju pored kamina, taktički je sjeda da gleda u kamin, a on u TV. Kad je vatra obasjala šljokice, konoba se u disco pretvorila, 4 stola na noge ustala. On naručuje miješano i objašnjava da mu pojačaju malo vrat, a ona veze nema šta će. Uzima lososa jer je skup. On protrno, govori joj đe si grizli. Kad je došo losos ona zbunjeno pita: Zar je to riba!?!? Pojede pomfrit, a od njega uspije izmusti ćevap ipo. Oboje se zveknu vinom. U jednom trenutku Kavani zabija go u revanšu, a on u ekstazi klekne na koljena. Ona ga od sreće slika i šalje Curama u grupu vjerujući da će prsten izvaditi. Međutim, beduin samo zavrti prstom i okrene još litar. Tužna i razočarana ronca mu da će se prije radodajka Maja udat nego ona. Fajront, on plaća račun sa Raiffeisen karticom. Dok spušta golfa u leru u grad shvata da je zajebo stvar. Svraća ponovno na pumpu, uzima poklon iznenađenje da spasi večer i vozi u mrak. Ona pod uticajem vina ipak popušta pod pritiskom, a i dosta joj je šljokica. On brzo stavlja kupljeni Durex prsten na tvrtka i romantično je pita: Da li bi se vas dvije udale za nas dvojicu?

 

Izvor: Ters

Adaptacija i obada: Leutar.net

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.