Trebinjci oduševljeni filmom „Na mliječnom putu“

Dugo očekivano ostvarenje „Na mliječnom putu“,  scenariste i reditelja, a ovaj put i glavnog glumca Emira Kusturice, prikazan je u prepunoj kino sali Kulturnog centra u Trebinju.

Pored Kusturice na premijeri je bila i Sloboda Mićalović, a publici je bilo najviše statista iz filma koji su dobili besplatne karte. Kusturica je rekao da je film rađen tri godine u teškim okolnostima.

 – Ideja je bila da pejzaš govori više o likovima u unutrašnjem sadržaju likova nego ono što oni izgovore riječju. To je inače stari patent koji je sada proradio – rekao je Kusturica. Kroz film se provlače tri istinite priče.

– Prva je biografija žene koja je bježala od genrala SFOR-a, koji je bio zaljubljen u nju. Druga je o Srbinu iz Konjica, koji je tjerao ovce u minsko polje da bi ga prešao i treća o čoveku iz Avganistana, koji je preživo zahvaljujući tome što je hranio zmiju – objašnjava Kusturica.

Trebinjska publika nije krila oduševljenje njegovim novim ostvarenjem.

 

2 KOmentara

  1. Ko je oduševljen filmom!!?? Ovi foteljaši koji su danima lobirali da dobiju kartu da bi bili u odabranom društvu?? I koji su došli samo da vide ko se pojavljuje poznat iz grada. Vidili Glišu, Vasa Keša, Februara, Miljana Aleksića… i super, oduševljeni..

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.