Birajmo život, a ne njegovu imitaciju (Video)

Grupu Feud osnovali su Vuk Protić Haludža i Ramirez. Svoj prvi album „Svinjotaur“ su izdali 2013. godine za izdavačku kuću ”Take it or leave it”. U svom repertoaru izvode i najveće hitove tog vremena poput “Misli mene gone”,” Iza horizonta”, “Kokane” i dr.

Promovisan je spotovima sa jakom i beskompromisnom porukom za pjesme „Milion milja“, „Vlast“ i „Televizija“. Milion milja i Vlast su dobile nagradu za spot godine u emisiji “Gruvanje” dvije godine za redom. Na Megafon TV su dobili nagradu za spot godine za pesmu „Televizija“.

„Želimo da opomenemo ljude kuda isključivost može da nas odvede. Dokazano je da čovjeka vlast kvari, ali neograničena vlast ga neograničeno kvari“, kažu članovi grupe „Feud“.

Grupu „Feud“ pjesmom „Televizija“ ukazuje na posljedice kulturnog genocida.

– „Feud“ nije samo muzička grupa. „Feud“ je simbol i opomena – kažu za sebe članovi beogradske grupe. U današnjem svijetu u kome vlada najsuroviji oblik liberalnog kapitalizma, gdje je novac postao osnovno mjerilo i jedina vrijednost, grupa „Feud“ svojom muzičkom porukom želi da stane u odbranu osnovnih, a zaboravljenih vrijednosti.

– Naš singl je usmjeren ka tome da prikažemo posljedice kulturnog genocida medija i gdje slijepo prihvatanje virtuelne realnosti, te odbacivanja realnog života uz upiranje da se zamjeni serviranim virtuelnim, može sve odvesti današnjeg čoveka. Pjesma i spot su namjenjeni vama koji ste često neshvaćeni samo zato što ste odustali od namjere da budete glupi i što ne prihvatate da gutate sve šta vam se servira. Birajmo život, a ne njegovu imitaciju – osnovna je poruka koju su članovi benda poručili ovom pjesmom.

Izvor: goransobic.com, telegraf.rs, popboks.com, youtube.com

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.