Gradski prevoz: I nove linije, i manje novca

TREBINJE │ Iako je Gradska uprava ove godine izdvojila 32 hiljade KM manje za subvencionisanje gradskog i prigradskog prevoza, građani će po nižoj cijeni putovati na produžene stare, ali i nove linije za Ivanicu i Zagoru, istakao je za Radio Trebinje Radenko Drašković, načelnik Odjeljenja za privredu Grada Trebinja.

Navodi da je za subvencionisanje iz gradskog budežta izdvojeno 200 hiljada maraka i da će usluge gradskog prevoza ove godine obavljati dva trebinjska autoprevoznika „Ubla turs“ i „Luks travel“.

„Ovi autoprevoznici podijeliće predviđene autobuske linije, s tim da će imati iste cijene karata“, kaže Drašković.

Prema njegovim riječima, svaki putni pravac imaće više stanica, a za najudaljenije odredište – selo Strujiće u Popovom polju građani će ove godine, umjesto 4, izdvajati svega 2,5 marke.

Drašković je najavio da će detaljan plan rasporeda linija, sa satnicom polaska i dolaska autobusa, biti objavljen na oglasnoj tabli Grada Trebinja, na autobuskoj stanici, kao i službenoj internet stranici Gradske uprave.

Na javni poziv za subvencionisanje gradskog i prigradskog prevoza bio je prijavljen i prevoznik „Globtur“ iz Međugorja, podružnica Trebinje, koji, kako navodi Drašković, nije dostavio kompletnu dokumentaciju.

Izvor: RT

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.